Stookolieactie Vooruit Zottegem levert korting op van 17%: “Groepsaankopen werkt!”

De groepsaankoop stookolie die werd georganiseerd door Vooruit Zottegem, lees meer via deze link, heeft de deelnemers een korting van 17% opgeleverd.

320 gezinnen plaatsten een bestelling. Goed voor in totaal 520.000 liter stookolie. Voor 1 liter stookolie betalen de deelnemers 0,6288 €/liter (incl BTW) tov de dagprijs van stookolie van 0,7343 €/l (< 2000 liter). Dat betekent per 1.000 liter een korting van 105,5 € (tov dagprijs) ongeacht het volume dat men bestelt.

“Voor Vooruit Zottegem het teken dat samenaankopen werkt”, zegt initiatiefneemster Sandra De Roeck en Kurt De Loor.

Het stookoliecontract werd binnengehaald door brandstofleverancier Comfort Energy uit Eke. Alle deelnemers worden door de leverancier persoonlijk gecontacteerd om verdere praktische afspraken te maken voor de levering.

Anja Van De Kerckhove: “Dat 320 gezinnen deelnamen aan de actie is voor Vooruit Zottegem een duidelijk teken dat de Zottegemnaar met de winter voor de deur ook wakker ligt, naast van z’n elektriciteitsfactuur, van zijn stookolierekening. We zijn zeer tevreden dat we voor al de deelnemers de energierekening kunnen verlichten. Door samen aan te kopen kunnen ook mensen met een kleinere bestelling het voordeel meepikken van de maximale korting. Samen besparen we op die manier 10.000-en euro’s voor onze Zottegemnaren (grote en kleintjes). We zijn blij dat we mee het verschil kunnen maken om de energiefactuur voor de Zottegemnaren toch een stukje te verlichten. Voor Vooruit Zottegem hét teken dat groepsaankopen werkt.  Vooruit Zottegem doet op die manier écht iets voor de mensen.”