In afwachting van heraanleg, gaat N-VA voor herstellingswerken Astridlaan


Geraardsbergen. De hevige regenval van de laatste maanden baarde inwoners langs de Astridlaan, N42, in Geraardsbergen en N-VA gemeenteraadslid Ilse Roggeman zorgen. De weginfrastructuur ligt er hierdoor op enkele plaatsen slecht bij.

Door de regenval van de afgelopen maanden ligt de weginfrastructuur op de Astridlaan er slecht bij. Vooral de opritten voor de omwonenden van de Astridlaan hebben zwaar te lijden gehad onder het regenweer, waardoor er op veel plaatsen putten zijn ontstaan. De slechte staat van de weg zorgt voor schade aan de wagens van omwonenden. Bovendien is de weg voor voetgangers slecht begaanbaar.

Heraanleg dringt zich op
Aangezien de impact van het slechte weer in combinatie met de grote verkeersdrukte op de Astridlaan zorgen voor gevaarlijke verkeerssituaties voor de zwakke weggebruiker en de fietsstroken daar in heel slechte staat zijn, dringen ingrepen tot herstel zich op.

Ilse Roggeman contacteerde Vlaams volksvertegenwoordiger voor N-VA Joris Nachtergaele omtrent deze problematiek. Hij stelde een schriftelijke vraag in het Vlaams parlement aan minister Lydia Peeters met als resultaat dat daar waar het grind in de berm her en der uitgespoeld is ter hoogte van de greppel – waardoor er lichte niveauverschillen zijn ontstaan voor de aangelanden, de automobilist, de voetganger en de buurtbewoner – de grindberm op korte termijn genivelleerd wordt in afwachting van de geplande totaalinrichting.

‘Op dit moment loopt immers een studie voor de heraanleg van de N42 Astridlaan om de veiligheid van alle weggebruikers te verbeteren. Hierbij zal de nodige aandacht gaan naar de veilige fietspaden en voetgangersvoorzieningen’, aldus Ilse Roggeman.

Julien Borremans

X