Stad Geraardsbergen: dienstverlening op afspraak aangevuld met twee open momenten


Geraardsbergen. Vanaf deze week kunnen burgers op bepaalde tijdstippen opnieuw zonder afspraak langskomen bij de dienst Bevolking van het lokaal bestuur. Sinds het uitbreken van de coronacrisis werken de loketdiensten van het lokaal bestuur uitsluitend op afspraak. Het grootste voordeel van die aanpak: een veilige dienstverlening zonder wachtrijen. Burgers kiezen zelf wanneer ze het liefste langskomen en de lokettijd is beperkt omdat onze diensten de afspraken kunnen voorbereiden.

2 open momenten
Toch merken we dat sommige burgers liever langskomen zonder afspraak. Daarom voorzien we vanaf nu twee maal per week een open moment voor de dienst Bevolking:

  • Elke maandag van 8.30 tot 12.30 uur
  • Elke donderdag van 8.30 tot 12.30 uur

Een kids-ID of een rijbewijs aanvragen, een identiteitskaart ophalen, een orgaandonatie registreren… Burgers kunnen kiezen: een afspraak maken of langskomen op maandag- of donderdagochtend. Wie langskomt zonder afspraak moet wel rekening houden met eventuele wachtrijen.

Dienstverlening op afspraak blijft
De andere diensten, inclusief de loketdiensten “Vreemdelingenzaken” en “Burgerlijke stand”, blijven wel enkel op afspraak werken.
De dienstverlening op afspraak blijft ook algemeen gelden. Buiten de twee open momenten van de dienst Bevolking, blijven we iedereen verwelkomen op afspraak. Burgers zullen vanaf nu ook elke donderdagavond van 16.30 tot 19.30 uur een afspraak kunnen boeken. Op die manier vindt iedereen altijd een afspraakmogelijkheid, ook als ze overdag aan het werk zijn.

Een afspraak boek je hier snel en makkelijk.