Infoavond voor ouders met gamende kinderen in Sint-Barbaracollege

Het Sint-Barbaracollege in Zottegem organiseerde dinsdagavond een infoavond voor ouders van gamende kinderen. Spreker van dienst was Auteur, leraar, journalist en gepassioneerd gamer Max Dedulle.

De infoavond werd georganiseerd door de oudercomités van beide vestigingen van de school. De ouders kregen antwoord op vragen als Hoe voorkom je de dagelijkse strijd om schermtijd? Wat is een gezond gamegedrag? Zou je bepaalde games thuis moeten verbieden? en Hoe voorkom je dat de schoolprestaties van je kind eronder lijden? Naast een overzicht van gameconsoles en hun kenmerken waarschuwde hij in zijn lezing voor de valkuilen die bij het gamen horen, maar vertelde ook wat er nu juist zo leuk is aan die spelletjes. Onlangs verscheen van zijn hand het boek ‘Speelvogels – hoe begeleid je gamende kinderen?’, waarin hij de kloof tussen gamers en ouders probeert te dichten.

X