“Niet zagen of klagen, maar vragen en … uitvoeren” is het motto van de LierdeLovers.

Vandaag werd de sluier volledig opgelicht en stelden de LierdeLovers, na zich enkele weken in een waas van geheimzinnigheid gehuld te hebben, hun organisatie eindelijk officieel voor aan en op het college van burgemeester en schepenen.

Opmerkelijk en uitzonderlijk dat dit mogelijk was. Andere verenigingen passeren normaliter namelijk eerst bij één van de adviesraden.

Na de voorstelling van de organisatie en haar voorziene acties stelde imker Jan Heytens het project “Eén miljoen krokussen voor bijen” voor. Dit project zal namelijk door LierdeLovers ondersteund worden door mee in te staan voor de verkoop van de zakjes krokusbloembollen.

Ter gelegenheid van de voorstelling van hun feelgood organisatie had de tweekoppige delegatie van LierdeLovers voor het college van burgemeester en schepenen ook een egeltje uit het Geraardsbergse dierenopvangcentrum SOS Wilde Dieren bij als geschenk. Hierdoor vroeg burgemeester Soetens zich al lachend af of dit een poging tot beïnvloeding van het college was.

Het stekelig bolletje werd dan door de gehandschoende burgervader voorzichtig naar de struiken naast de Finse piste gedragen waar het zijn vrijheid kreeg.

Wat willen de LierdeLovers?

LierdeLovers wil een politiek onafhankelijke organisatie zijn die de gemeente Lierde mooier, bloemrijker en milieuvriendelijker maakt door zowel op openbaar als privédomein de nodige acties te ondernemen. Hiervoor hebben ze ook de intentie om actief samen te werken met andere gemeentelijke verenigingen.

Wat doen de LierdeLovers?

8 oktober 2021: tijdens de infoavond over klimaatgezonde tuinen in een organisatie van de MINAraad en FERM voorstelling van de vereniging en krokusbloembollenverkoop.

November 2021: bespreken bestaande steunmaatregelen voor aanplant/zaaien van bomen en struiken, bloemenweides, bloemrijke wegbermen, … (voor leden)

Gespreksavond over huiselijke houtverbranding.

December 2021: groepsaankoop degelijk plant- en zaaimateriaal (voor leden)

Voorjaar 2022: lentewandeling Uilenbroek en het uitwerken van de binnengekomen voorstellen.

Dit is nog maar het begin en we zijn echt benieuwd wat de LierdeLovers nog meer in petto hebben.

Als  je interesse hebt lid te worden, de vereniging te steunen en/of mee te werken kan je contact opnemen met Paul Van Wambeke, Opstaldries 29 te 9572 Lierde.    0475/87 54 33

Lees ook: Zorgen LierdeLovers enkel voor kleine egeltjes, of is er meer aan de hand?

Burgemeester Jurgen Soetens, LierdeLover Paul Van Wambeke, imker Jan Heytens, schepen Katelijne Scheirlinckx.