Archieffoto brand oud-college Zottegem 2016

Straks om 15 uur in Zottegem: BE-Alert!

Donderdag om 15 uur wordt het BE-Alert systeem getest in Zottegem, het elektronisch alarmeringssysteem van het Nationaal Crisiscentrum. Er zal een sms-bericht verstuurd worden naar alle inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert.

“Jaarlijks is er een nationale test van BE-Alert. Samen met 130 andere steden en gemeenten zullen we donderdag ook in Zottegem dit systeem testen”, zegt burgemeester Jenne De Potter (CD&V). “Door BE-Alert te testen, kunnen we onze noodprocedures inoefenen. Bovendien willen we hiermee iedereen bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie. Deze test is ook de ideale gelegenheid om inwoners die nog niet zijn ingeschreven aan te raden dit vandaag nog te doen.”

Ter info: Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alert bericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Registreren

Om een bericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Zorg ervoor het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in te vullen. Het is ook belangrijk dat je jouw profiel op BE-Alert goed onderhoudt. Je kan jouw persoonlijke gegevens op elk moment aanvullen, wijzigen of zelfs verwijderen. Bovendien kan je tot vijf adressen registreren. Voeg dus naast je thuisadres zeker ook je werkplaats en enkele andere belangrijke adressen toe (bv. familie). Meer info op www.zottegem.be/be-alert.