Ook Oosterzele surft mee op de golf van de “Dag van de trage weg”

Iedereen van harte welkom op 17 oktober om 14 uur aan Stokerij Van Damme. Graag vooraf inschrijven. Contact: toerisme@oosterzele.be

Meer info en een overzicht van alle activiteiten vind je op www.dagvandetrageweg.be.

Meer en betere paden en wegjes voor fietsers, voetgangers en ruiters. Dat is waar de Dag van de Trage Weg om draait. Op 16 en 17 oktober geven mensen op meer dan 150 plekken in Vlaanderen al wandelend, fietsend, spelend en feestend de trage wegen de aandacht die ze verdienen. Ook Oosterzele surft mee op de golf: welkom op zondag 17 oktober voor de (H)Ettingen Wandeling!

Een initiatief van Dienst Toerisme Oosterzele i.s.m. Trage Wegen Werkgroep Oosterzele en Natuurpunt Oosterzele. Van een eeuwenoude buurtweg tot een onbekend wandelpad of nieuw doorsteekje tussen wijk en centrum: voor fietsers, wandelaars en ruiters maken trage wegen het verschil. Ze zijn veilig, snel, gezond, mooi en – boven alles – het verkennen waard! Met Dag van de Trage Weg vragen mensen, verenigingen en gemeenten op een fijne manier meer aandacht voor de trage wegen.

Ook in Oosterzele verdienen trage wegen meer aandacht, zegt schepen Christ Meuleman, Onbekend is onbemind, dat geldt ook voor trage wegen. Met deze nieuwe en bewegwijzerde wandelroute, waarbij we maar liefst drie nieuwe trage wegen inlopen, ontdekken buurtbewoners mooie, oude paden die ze daarna hopelijk blijven gebruiken, zegt Filip Van Grembergen van de Dienst Toerisme Oosterzele.

Na de uitgave van de tragewegenkaart in januari zette het gemeentebestuur een volgende stap in het opwaarderen van de trage wegen en werd in samenwerking met de Provincie Oost-Vlaanderen en vzw Trage Wegen het project ‘Wegspotters’ in het leven geroepen. Wegspotters zijn vrijwilligers die regelmatig de staat van de trage wegen controleren en de knelpunten doorgeven aan het gemeentebestuur, die ze op haar beurt zo vlug mogelijk probeert op te lossen.