Plotse overlijden van Robert Van Damme (1936-2021) schokt verenigingsleven


Geraardsbergen. Zaterdag 9 oktober overleed Robert Van Damme (1936) op 84-jarige leeftijd. Robert was zowat zijn hele leven actief in tal van sportverenigingen en figureerde acht keer op de lijst van de CD&V. Robert was een bijzonder toegankelijk en graag gezien figuur, die met sprekend gemak de partijgrenzen oversteeg.

Robert Van Damme was medeoprichter van kaatsclub Op en Over Onkerzele (1954-1978), de Stedelijke Sportraad (1972), de VZW Sportinfractuctuur (1976-2003), de Koninklijke Peloteclub Geraardsbergen (1978-1998) en wandelclub De Padstappers (1983). Sinds 1970 stond hij onafgebroken op de lijst van CD&V en nam deel aan 8 verkiezingen.

Robert was echter vooral een promotor van de sport en een zeer trouwe toeschouwer.  Wegens gezondheidsredenen besliste hij in 2013 om al zijn bestuursfuncties stop te zetten om het wat rustiger aan te doen. De laatste jaren bloeide hij in de serviceflats de Maretak weer open.

Sinds 2013 werd hij in de Sportraad door Manu Lion opgevolgd. ‘Robert, voor alles wat u voor de sport in Geraardsbergen gedaan hebt, kunnen we u niet genoeg bedanken’, zei Jonny Lampens ooit. ‘We hopen u alvast nog regelmatig op een sportmanifestatie te mogen verwelkomen.’ Helaas zullen we zijn hartverwarmende en gezellige aanwezigheid moeten missen.

Julien Borremans

X