Kermis op 1 november in Nederzwalm-Hermelgem (Allerheiligen)

Op maandag 1 november a.s. zal  naar aloude traditie  te Nederzwalm-Hermelgem  ALLERHEILIGEN gevierd worden.  Herdenking van de overledenen met de nodige luister, een extra glaasje en daar bovenop ook traditionele Kermis.

Het is vooral het JVV Feestcomité (Koen – Albert –gewezen burgemeester  Basiel  Eeckhout) die de pleitbezorgers zijn  voor dit cultureel erfgoed.

 

Nu COVID 19 ons toch een beetje vrijheid heeft weergegeven zal , zoals reeds enkele jaren, het geval  op initiatief van het plaatselijk “JVV feest comité “ en vooral dank zij de zeer gewaardeerde medewerking van EH Pastoor  P. DERDE en de parochieploeg  , om 11u15 de mis gevierd worden met de nodige luister.

Virtuoos –organist  Sven Vermassen zal er het vermaard – geklasseerd orgel bespelen.

Het kerkkoor  Seeveringa uit De Pinte  zal  de plechtigheid mee opluisteren.

 

Er zijn geen COVID beperkingen meer  – Dus deze keer mag de kerk dus “boordevol” zijn.

Het zijn ook en vooral de familieleden van de overledenen – ook zij die hier niet meer wonen –

die naar hun heimat even terugkeren en zo contact onderhouden.

Het is de traditie ontstaan na de fusie van beide parochies en gemeenten in 1847 Nederzwalm en Hermelgem die aldus in ere wordt gehouden. Het is vooral het JVV Feestcomité (Koen – Albert – Basiel) die de pleitbezorgers zijn  voor dit cultureel erfgoed.

 

Na de mis wordt door de Nathalie en Wesly van “DE PATRIJS” een gratis drankje aangeboden achteraan in de kerk om de aanwezigen aan te zetten tot een gezellig onderonsje.

En buiten is het uiteraard  KERMIS.  Op het dorpsplein staan weer de kermisattracties voor kinderen.  Open van 10 tot 19 uur  waar de kinderen GRATIS optimaal kunnen genieten.

 

Moge dit meteen een uitnodiging zijn om ALLERHEILIGEN mee te vieren te Nederzwalm-Hermelgem. En alle kinderen GRATIS te laten genieten van het kermisgebeuren

 

 

X