Sofie De Neve bewijst haar taalvaardigheid

Het Groot Dictee Heruitgevonden

Op vrijdag 8 oktober was Bib Scheldewindeke één van de bibliotheken die
meedeed aan ‘De Schrijfwijzen. Het Groot Dictee Heruitgevonden’. Zeven deelnemers daagden in de bib op om deel te nemen aan een ronduit tof spel in drie rondes. Een kolfje naar de hand voor al wie houdt van spelen met letters en van onze mooie Nederlandse taal. En of ze glunderden, Sofie De Neve werd ‘De Schrijfwijze 2021’ en Lobke Reyns werd tweede. Sofie trok huiswaarts met de hoofdprijs, een exclusieve Parker vulpen, geschonken door Penworld.
Deze Dames streden voor de 2 de plaats Eline,Lauren & Lobke

Spanning troef voor de tweede plaats. Na een nek – aan –nek race haalde Lobke Reyns het. Maar deelnemen was nu ook belangrijker dan winnen. Bib Scheldewindeke had wel meer deelnemers verdiend. Misschien nu al noteren voor de editie 2022, je hoeft echt geen spellingkrak zijn om deel te nemen, je moet niet de slimste mens van Oosterzele zijn. De veelzijdige woordkunstenares en taalvaardige  Leen Persijn was de voorlezer. Het langste woord was ‘intelligentietesten’, het werd door de zeven deelnemers niet gevonden.

Het gaat in ‘Het Groot Dictee Heruitgevonden’ niet alleen om het correct spellen, er worden ook spelelementen ingebouwd. De nieuwe formule slaat aan, ook in onze ronduit schitterende bib Scheldewindeke. Uiteindelijk toonde Sofie De Neve zich het meest clever. Taalplezier en creativiteit staan centraal.
X