Afdelingen Oosterzele en Balegem vieren 100 jarig bestaan van nationale Gezinsbond

Lokale werking opnieuw aangezwengeld

De Gezinsbonden van Oosterzele en Balegem hadden veel om te vieren. De Nationale Afdeling van de Gezinsbond bestaat 100 jaar. De afdelingen Oosterzele en Balegem lieten dit niet onopgemerkt voorbijgaan. Een eeuw Nationale Gezinsbond werd door de afdelingen Oosterzele en Balegem in een feestelijk jasje gestopt. De bonden weten wat feesten is en hebben zich afgesloofd om hun leden en sympathisanten een heel genietbare zondag te bezorgen. Wat een gemoedelijke sfeer op het heel verzorgd ontbijt in de Ankerkerk in de Bavegemstraat en veel leden en sympathisanten namen deel aan de wandeltocht in de natuurrijke Ankerwijk. Er mocht met recht en reden geklonken worden, de bubbels smaakten heerlijk. Het bestuur van de Gezinsbonden Oosterzele en Balegem was in zijn nopjes, haalt opgelucht adem, het verenigingsleven is na de vermaledijde coronapandemie weer voor geopend verklaard. De viering werd een mooi succes, een mooie heropstart van de activiteiten. De Ankerkerk – meer in het hart van de wijk Anker kan je niet zitten – werd omgetoverd in een gezellige ontmoetingsplek en eetgelegenheid. De afdelingen Oosterzele en Balegem staan niet ver meer af van hun 100 – jarig bestaan, de oudste sporen van de afdeling Oosterzele dateren van 1925, de afdeling Balegem (ontstaan in 1928) vierde haar 90 –  jarig bestaan in 2018. In het verleden van de Nationale Gezinsbond en in de bonden van Oosterzele en Balegem liggen veel gloriedagen.

‘Ondanks de “concurrentie” door de eerste communievieringen in Oosterzele konden de besturen van de Gezinsbondafdelingen Oosterzele en Balegem heel wat gezinnen – zowel leden als sympathisanten – warm maken voor de lokale viering van het 100-jarig bestaan van de Gezinsbond. Een honderdtal personen tekenden present voor het feestelijk ontbijt, waaronder opvallend veel uit de Ankerwijk. Het feit dat het feest plaatsvond in de voormalige Ankerkerk zal daar wel voor iets tussen zitten. De mensen van den ‘Anker’ weten immers de mooie en gezellige binnenruimte van het gebouw te appreciëren. En met de passende versieringen kwam dit nog meer tot uiting’, evalueert Piet Diependaele van Gezinsbond Oosterzele.  ‘De lekkere spijzen en dranken werden lokaal aangekocht, zowel bij beginnende ondernemers als bij de gekende huizen. De meesten hebben na het ontbijt de uitgepijlde wandeling van 5 km gedaan. Het oorspronkelijke parcours werd last minute aangepast, wegens te veel modder op de paadjes. De wandeling werd op die manier ook rolstoelvriendelijk. Er werd afgesloten met bubbels. De tongen kwamen los en er werd nog duchtig nagepraat. De bestuursleden kregen veel felicitaties, en zijn tevreden dat hun inspanningen niet voor niets geweest zijn. Een stimulans om de lokale werking, na een gedwongen corona-pauze, opnieuw aan te zwengelen. Stiekem hopen we op nieuwe vrijwilligers om ons daarbij te helpen én te inspireren met nieuwe ideeën’, besluit Piet Diependaele. Wie interesse heeft kan contact opnemen via gezinsbond.oosterzele@gmail.com.

Vrolijk. Intens. Opgelucht. Zo voelt de polsslag van Gezinsbonden Oosterzele en Balegem, nu het nieuwe oude leven terug is. Het heeft lang genoeg geduurd, dat binnen zitten. Het gewone leven is stilletjes teruggekomen en nu helemaal opnieuw begonnen.

X