Bloedinzamelingen in Zottegem: op afspraak in LDC Egmont

Opgelet: foute data in Infokrant Egmont

In samenwerking met de plaatselijke Rode Kruis-afdeling worden er door het Oost-Vlaams Bloedtransfusiecentrum van het Rode Kruis Vlaanderen ieder jaar in Zottegem om de drie maanden bloedinzamelingen gehouden . Telkens vinden er dan drie sessies plaats. Voor de laatste reeks bloedinzamelingen van dit jaar kunnen vrijwillige donoren zich aanmelden op woensdag 20 oktober van 16 tot 19 uur alsook op vrijdag 22 en 29 oktober van 17 tot 20 uur, telkens in het Lokaal Dienstencentrum Egmont op de OCMW-campus (ingang via de A. Gevaertlaan). Uiteraard zijn voor deze bloedinzamelingen ook nieuwe kandidaat-donoren welkom.

Om alles toch nog ook in coronaveilige omstandigheden te laten verlopen, zullen ter plaatse de nodige maatregelen inzake handhygiëne, onderlinge afstand enz. genomen worden maar ook moet er op voorhand een afspraak gemaakt worden voor donatie. Dit kan telefonisch via het gratis nummer 0800 77700 of op donorportaal.rodekruis.be. In dit verband werd ons overigens nog meegedeeld dat het de bedoeling is om in de toekomst (na deze coronatijden) de bloedinzamelingen te blijven organiseren op basis van voorafgaande afspraak. Ook zullen wellicht de driemaandelijkse bloedinzamelingen die vroeger (vóór corona) in het AZ Sint-Elisabeth plaatsvonden, vanaf volgend jaar – om organisatorische redenen – doorgaan in het nabijgelegen Lokaal Dienstencentrum De Bron (zusterorganisatie van het ziekenhuis).

Voor alle duidelijkheid – In tegenstelling met een aankondiging in Infokrant Egmont (het is niet de eerste keer dat in dit magazine foutieve informatie te lezen staat, ook qua data van andere activiteiten) zijn er dus geen bloedinzamelingen gepland op woensdag 14 oktober en vrijdag 20 oktober (deze data corresponderen bovendien niet met de jaar/dagkalender 2021).

X