Secundaire wegen op sommige plaatsen gevaarlijk glad!

De eerste vorst, gepaard met aangevroren regen en plaatselijk lichte sneeuw, kan voor gevaarlijke situaties zorgen op de wegen. Wees voorzichtig en pas uw rijstijl en snelheid aan.

Bestuurder test positief op drugs nabij een school


Geraardsbergen. Op woensdag 13/10/2021 voerde de verkeersdienst van Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde een actie ‘Veilige schoolomgeving” uit.  Bij aanvang en einde van de school werd vooral in het centrum van Geraardsbergen halt gehouden. 

Er werden 5 ademtesten afgenomen.  Deze resulteerden allen negatief.  Eén bestuurder legde een positieve test “drugs in het verkeer” af.  Het rijbewijs van deze chauffeur werd ingehouden voor de duur van 12u en er werd een proces-verbaal opgemaakt. Verder werd ook een proces-verbaal opgemaakt voor een inbreuk inzake technische eisen. Naast bovenstaande controle, voerde men in de loop van de voormiddag ook nazicht uit op de naleving van de tonnagebeperking in de Moenebroekstraat.  Hier werd geen enkele inbreuk vastgesteld.

X