Secundaire wegen op sommige plaatsen gevaarlijk glad!

De eerste vorst, gepaard met aangevroren regen en plaatselijk lichte sneeuw, kan voor gevaarlijke situaties zorgen op de wegen. Wees voorzichtig en pas uw rijstijl en snelheid aan.

“Hartelijk weerzien, na al die tijd” tijdens eetfestijn N-VA Zottegem

N-VA Zottegem blikt tevreden terug op haar eetfestijn van zondag 10 oktober. “Door de combinatie van eetfestijn en afhaalformule hebben we ruim 600 sympathisanten kunnen bereiken. Een schot in de roos, ondanks deze drukke eetfestijnmaand”, zegt een tevreden Matthias Diependaele.

“Vorig jaar was het door de coronacrisis niet mogelijk om een fysiek eetfestijn te organiseren. Omdat de kaarten nu anders lagen, kozen we opnieuw voor de succesformule van een traditioneel eetfestijn, gecombineerd met een verzorgde afhaalformule. Iets meer dan een derde van de bestellers koos voor afhaal”, gaat voorzitter Rik Vandeputte verder. “Online bestellen en afhaal van maaltijden zijn een van de weinige positieve dingen die corona ons heeft gebracht. Zo hebben we mensen kunnen bereiken die anders misschien afgehaakt zouden hebben. Vergeet niet dat de maand oktober voor vele verenigingen in Zottegem een herstart betekende, met tal van eetfestijnen op hetzelfde moment. Ongeveer 400 sympathisanten vonden de weg naar de Bevegemse Vijvers voor een ontspannend etentje en een gezellige babbel bij een goed glas. “Door de coronacrisis snakt iedereen meer dan ooit naar ontmoetingen en activiteiten buitenshuis. We waren dan ook ontzettend blij om te zien dat onze leden en sympathisanten trouw op de afspraak waren. Het was een hartelijk weerzien, na al die tijd.”

“Alles is volgens de coronaregels verlopen”,  benadrukt minister Diependaele nog.  Hij en schepenen Brecht Cassiman en Evert De Smet staken tijdens het eetfestijn de handen uit de mouwen als kelner . Toekomstig burgemeester Evelien De Both verwelkomde iedereen bij het binnen komen. “Door het eetfestijn op te delen in 2 shifts, was het nooit echt te druk. Daardoor was er ook meer tijd om een babbeltje te slaan met de mensen. Als politicus blijft het immers belangrijk om voeling te houden met wat er lokaal leeft. Dat principe dragen we met N-VA Zottegem steeds hoog in het vaandel”, besluit minister Diependaele

X