Inschrijvingen voor Zottegemse ‘kerstmarkt’ starten dinsdag

In de communicatie hieromtrent is er geen sprake (meer) van ‘Egmonts Winterdorp’, wel van ‘Kerstmarkt’ en nu zelfs ook van ‘kerstdorp’: blijkbaar is men er nog niet uit onder welke naam dit eindejaarsgebeuren zal plaatsvinden maar wel staat vast dat, nadat dit vorig jaar niet kon wegens corona, het Zottegemse marktplein opnieuw helemaal zal overdekt worden om er van vrijdag 3 tot en met zondag 26 december, telkens van donderdag tot zondag, aan en rond de houten chalets een gezellige wintersfeer te kunnen beleven.

Een deel van deze chalets is bestemd voor permanente uitbating. Daarnaast kunnen Zottegemse handelaars en verenigingen ook een chalet uitbaten tijdens het tweede, derde of vierde weekend van december. Permanente standhouders mogen eventueel ook op oudejaarsnacht hun chalet openhouden. Tijdens de tweede stedelijke Nieuwjaarsdrink waarvoor het stadsbestuur alle Zottegemnaren uitnodigt op zondag 2 januari, mogen alle standhouders openen.

Wie een chalet wil uitbaten, kan hiervoor inschrijven via het online aanvraagformulier op www.zottegem.be/kerstmarkt. Zowel voor een permanente als voor een niet-permanente chalet moet een aanvraag ingediend worden. Inschrijven is mogelijk vanaf komende dinsdag 19 oktober om 10 uur tot uiterlijk maandag 15 november om 10 uur.

X