Secundaire wegen op sommige plaatsen gevaarlijk glad!

De eerste vorst, gepaard met aangevroren regen en plaatselijk lichte sneeuw, kan voor gevaarlijke situaties zorgen op de wegen. Wees voorzichtig en pas uw rijstijl en snelheid aan.

Samana Balegem de dag van de chronisch zieken

Op de groepsfoto van links naar rechts: voorzitter Willy Van De Putte, Jacqueline Haesebeyt, Rita Immegeers, Claudine De Noyette, secretaris Noël Snaet, Miet Dejonckheere, Ivette Mertens, Annie Troubleyn, Nicole De Sutter, Christianne Gabriël, pastoraal verantwoordelijke Tom Uytterhaegen, Carine Waeytens, Luc De Rocker, Yolande Van De Sijpe, Elza De Raeve, penningmeester Nicole Courtyn, Lucien Lenssens.

Ontbreken op de foto: Viviane Peters en Agnes Wanzeele

Op 9 oktober 2021 vierde Samana Balegem de dag van de chronisch zieke mensen. De bestuursleden konden eindelijk weer 70 Samanaleden ontvangen in het parochiaal centrum van Balegem. Na de gebedsdienst  onder leiding van pastoraal verantwoordelijke Tom Uytterhaegen en met de muzikale omkadering van het tienkoppig parochiaal zangkoor, volgde nog een gezellig samenzijn met koffie en gebak.

Met deze samenkomst is de werking van Samana Balegem weer volledig op gang gekomen. Op 15 september 2021 trok de afdeling met 43 deelnemers op bedevaart naar “Lourdes-Oostakker”. Ook daar ging diaken Tom de gebedsdienst voor in de Basiliek van O.-L.-Vrouw en ook daar zorgde het parochiaal zangkoor voor muzikale begeleiding. Na de Kleine Ommegang en begroeting aan de grot volgde nog een gezellig samenzijn.

Alle Samanaleden kunnen ondertussen alvast uitkijken naar een eindejaarsbijeenkomst: een bezoek van de Sint of wordt het dit jaar een kerstviering? De bestuursleden nemen daarover binnenkort een beslissing.   tekst Luc De Rocker

X