De Koninklijke toneelvereniging Sint-Martinus speelt: Met de zegen van de Heer

Een blijspel van Karel Eens in een regie van Antoine Van De Velde

Het verhaal
Een kleine kloostergemeenschap van Balegem dreigt failliet te gaan. Moeder overste roept haar medezusters samen om een oplossing te vinden voor hun nijpend geldtekort. Dan komt Lewie, hun tuinman, binnen met een valies die iemand over de kloostermuur heeft gesmeten en hun moestuin terecht kwam. Als deze koffer vol geld blijkt te zitten denken de zusters de oplossing voor hun probleem gevonden te hebben. Dit is echter buiten twee bandieten Gustaffo en Roberto gerekend, die het geld gestolen hadden en tijdens een achtervolging van de politie deze valies over de kloostermuur smeten. Wie heeft nu recht op het geld? Lewie vindt dat hij als eerlijke vinder recht heeft op de inhoud. Als de bandieten hun valies terug komen op eisen en de ook de politie er zicht komt mee bemoeien , word het wel erg druk in het klooster.
En zo komt de vraag: Wie krijgt uiteindelijk “De zegen van de Heer”?

Genummerde kaarten beneden plaats 8€  of balkon 10€
Om toegang te krijgen moet het “COVID SAFE TICKET” voorgelegd worden.

Speeldata
Zaterdag 27 nov 19.30u
Zondag 28 nov 18.30u
Vrijdag 03 dec 20u
Zaterdag 04 dec 19.30u

Tickets
Te verkrijgen bij de spelers, via antoine.van.de.velde1@telenet.be, 09/362 68 56 of via de website:    http://toneelkringbalegem.be/beschikbare%20plaatsen.html
De acteurs zijn: Colman Stefanie, Van de Velde Leen, Schepens Godelieve, De Keyzer Margot, Boterdaele Eline, Van de Velde Antoine, De Groote Jorg, Van Waegenberghe Caroline, De Blok Marnic en De Sutter Maud.
Regie Van de Velde Antoine
Souffleur Blansaert Jan
Dank aan de vrienden van toneelgezelschap Velzeke voor logistieke steun.

X