Duimen voor Voorwaarts Gijzel Oosterzele

VGO – Nokere – Kruishoutem, zondag 24 oktober, 15 u

Zondag 24 oktober zijn de belangen groot voor Voorwaarts Gijzel Oosterzele. Met de komst van Nokere – Kruishoutem staat voor Voorwaarts Gijzel Oosterzele de confrontatie met de twaalfde in de stand op het programma. VGO speelde in en tegen leider SV Sottegem een verdienstelijke wedstrijd, maar finaal flikkerde er een 2 – 0 op het bord. Zijn de spelers bekomen van deze nieuwe opdoffer? Het antwoord krijgen we zondagnamiddag, aftrap om 15 u, als VGO Nokere – Kruishoutem over de vloer krijgt. Voorwaarts Gijzel Oosterzele heeft een opkikker nodig, de eerste zege van het seizoen zou meer dan welkom zijn. We gunnen VGO een aanzet tot stijgen in de stand, het mag niet in de kelder blijven hangen.
Het bestuur van Voorwaarts Gijzel Oosterzele en de fans rekenen erop dat het team zich extra kan opladen voor de wedstrijd tegen Nokere – Kruishoutem , dat vorige speeldag 1 – 1 speelde tegen Meerbeke. VGO gaat op zoek naar de eerste driepunter van dit seizoen. Als VGO wint totaliseert het ook vijf punten, net als Nokere – Kruishoutem. Met een 2 op 21  is er nog geen man overboord, maar een driepunter tegen Nokere – Kruishoutem zou veel twijfels wegnemen. Toegegeven, Nokere – Kruishoutem is geen hapklare brok. Maar het VGO – team wil zondagnamiddag zijn slag thuishalen. Uiteraard mag men Nokere – Kruishoutem, 12 de, 5 p., niet onderschatten. Hopelijk willen de bezoekers meebouwen aan een leuke pot voetbal. Het vertrouwen bij Voorwaarts Gijzel Oosterzele moet opgekrikt worden. Met zijn allen scherp blijven tot het laatste fluitsignaal. Momenten van concentratieverlies, onoplettendheid worden in deze reeks onverbiddelijk afgestraft. Tegen Nokere – Kruishoutem, eerste seizoenzege?  We duimen. Voorwaarts Gijzel Oosterzele staat wel zwaar onder zijn sportieve mogelijkheid geklasseerd. Er moet bij VGO zondagnamiddag veel honger zijn om de drie punten thuis te houden. En liefst met een clean sheet. Het moet er knal, zeg maar ‘boenk’ op zijn. Het is echt wel hét moment om te winnen na de schamele 2 op 21. Als Voorwaarts Gijzel Oosterzele, troosteloos 16 de,  uit de onderste regio wil geraken is dit een wedstrijd die voor eigen publiek, tot een goed einde moet gebracht worden. Hopelijk kunnen de aanvallers de netten doen trillen. De kansen moeten efficiënter afgerond worden. VGO moet alleen geloven in zijn eigen kansen.  En VGO kennende, zal het er zondag voor gaan. Supporters, teken zondagnamiddag 24 oktober present. Deze week stoomt de trainersstaf, onder leiding van kersvers trainer Gerd Uytterhaegen, het VGO – team klaar voor de clash met Nokere – Kruishoutem. Het wordt om meer dan één reden een belangrijke én geladen confrontatie. VGO scoorde tot dusver vier maal, Nokere – Kruishoutem tien keer. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een spannende wedstrijd  van te maken. Als VGO wint geeft het Nokere – Kruishoutem een mentale dreun. Mits winst doet Voorwaarts Gijzel Oosterzele een uitstekende zaak.
In schril contrast met de mannen namen de damesploegen in 2 de provinciale B en in 3 de provinciale C een indrukwekkende competitiestart. Met een 9 op 9 en een 6 op 6 zetten de gemotiveerde VGO – dames met klinkende overwinningen hun ambities meteen extra kracht bij. Dat heeft uiteraard een positieve invloed op de sfeer in de damesploegen. In 2 de B scoorden de dames al 19 maal, in 3 de C al 17 maal. Ze druipen van het zelfvertrouwen en zijn op weg om een ronduit schitterend seizoen neer te zetten.