Politie Zottegem onderschept voertuig na patsergedrag

De politie van Zottegem heeft een voertuig onderschept dat zich op De Buke in Zottegem schuldig maakte aan patsergedrag. Het rijbewijs van de betrokken bestuurder werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

De vaststelling werd gedaan tijdens een BOB-actie op verschillende locaties in de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem in de nacht van 16 op 17 oktober. Vanuit de politiezone klinkt het dat tijdens deze actie in totaal 93 ademtesten werden afgenomen. Daarbij werden 4 processen-verbaal opgesteld in het kader van drugs (bezit en gebruik), 2 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken en 1 rijbewijs werd voor 12 u ingetrokken.

“Voor het sturen onder invloed werden in totaal 4 processen-verbaal opgesteld”, licht eerste commissaris Peter Souffriau toe. “Daarvan werd 1 rijbewijs onmiddellijk ingehouden voor de duur van 15 dagen en er werden 3 onmiddellijke inningen uitgeschreven. Verder werden nog processen-verbaal opgesteld voor diverse inbreuken: defecte verlichting, verzekering en de wetgeving inzake de identiteitskaart. Eén voertuig werd onderschept op de Buke in Zottegem n.a.v. patsergedrag. Hiervoor werd contact opgenomen met de Procureur des Konings met wachtdienst. Het rijbewijs van de bestuurder werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.”

 

 

 

X