Roekeloze chauffeur uit verkeer gehaald. Te veel alcohol en drugs achter het stuur.


Geraardsbergen. De verkeersdienst van de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde hield op zaterdag 16 oktober 2021 en dinsdag 19 oktober 2021 controle. In het kader van een nationale gedragsmeting van VIAS werd aan bestuurders ook gevraagd om deel te nemen aan een korte bevraging (aan de hand van een korte vragenlijst). Hiervoor werden de bestuurders naar een iets verder gelegen dispositief geleid.

In totaal werden 169 bestuurders onderworpen aan een samplingtest (snuffelaar). Eenenzestig  dienden effectief een ademtest af te leggen.  Twee bestuurders legden een positieve ademtest  af en 5 chauffeurs bliezen alarm. Het rijbewijs van deze chauffeurs werd respectievelijk ingehouden voor de duur van 6 uur en 3 uur.  De nodige processen-verbaal werden opgemaakt.

Ook testten 4 bestuurders positief op “Drugs in het verkeer”.  Het rijbewijs van deze chauffeurs werd ingetrokken voor de duur van 15 dagen. Ook hier werden de processen-verbaal opgemaakt.

Tijdens de snelheidscontrole te Lierde werd een jonge bestuurder in een tijdspanne van tien minuten tweemaal geflitst, respectievelijk aan een snelheid van 150 en 92km/u, terwijl er een maximum toegelaten snelheid van 70km/u van toepassing is. Deze roekeloze chauffeur werd onderschept door onze motorrijders en mag zich verwachten aan een fikse boete! Sowieso werd zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Er werd ook een onmiddellijke inning voor het rijden met een elektrische step op de rijbaan zonder verlichting met gebruik van GSM.

Voor meer info: Controle verkeersdienst Lokale verkeerspolitie Geraardsbergen/Lierde

Julien Borremans

X