‘Sporen van Rood’ dichtbundel van Frank R Renders


Geraardsbergen. Op zondag 17 oktober 2021 had in cultuurcafé The Preacher de voorstelling plaats van Sporen van Rood, de eerste dichtbundel van Frank R. Renders. Het programma was getiteld: ‘Wat was de vraag ook weer?’ Dat is het eindvers van het gedicht waarmee de voorstelling aanving.

De auteur, geboren te Ninove, bracht zijn jeugd door in Liedekerke en spoelde ruim 4 jaar geleden, na wat omzwervingen, in Geraardsbergen aan. Hoewel poëzie nooit ver weg was, begon hij zich hier intensiever toe te leggen op het schrijven van gedichten. De stad en de natuur in de omgeving werkten inspirerend, wat nu is uitgemond in zijn debuutbundel Sporen van Rood. Gedichten over de liefde en (in) het leven.

Verscheidene gedichten werden reeds opgenomen in bundels van poëziewedstrijden. De bundel is opgeluisterd met mooie passende tekeningen van de Gentse kunstenares Marieke Eggermont.

De auteur werd tijdens de voorstelling geflankeerd door bevriende dichters en muzikanten: Geraardsbergse dichteres Marleen De Smet, Hilde De Cock, Maurits van Liedekerke en jeugdvrienden Mario Demesmaeker en William Deraedt. Eric Martens (zang) en Karl Vermassen (piano) van de Geraardsbergse groep Gigant verzorgden de muzikale intermezzi.

Slotgedicht uit ‘Sporen van Rood’ van Frank R Renders

Vrij

 als een vlok sneeuw
aan het strooizout ontsnapt

als gure wind
die nog een speelbal vindt

als de regenbui
die het dorsten van de aarde kent

als korrels zand
met duingras omrand

als de reis van het woord
uit het verboden boek gevlucht

als het gedicht van de poëet
die niet aan rijmdwang lijdt

als een cel gist
in rijzend brood

Voor meer info: Sporen van Rood

 

 

X