Zottegem: politie gaat fietsverlichting controleren

Zoals in de voorbije jaren zal door de lokale politie van de politiezone Zottegem/Herzele/Sint- Lievens-Houtem opnieuw een intensieve controleactie gehouden worden op de aanwezigheid en het correcte gebruik van de fietsverlichting.

Dit actieplan is mede het gevolg van meerdere meldingen door andere weggebruikers die geconfronteerd werden met niet-verlichte (brom)fietsers en die dit als zeer verkeersonveilig ervaren. De controles zullen vooral ’s morgens en ’s avonds plaatsvinden langs de wegen naar de verschillende scholen en naar de treinstations van Herzele en Zottegem alsook in de omgeving van publieke fietsenbergplaatsen, fuifzalen enz. Tussen het vallen van de avond en het aanbreken van de dag alsook in alle andere (weers)omstandigheden die het zicht beperken tot een afstand van ongeveer 200 meter, moeten fietsers en bromfietsers zowel een voor- als achterlicht laten branden. Dit geldt eveneens voor kinderfietsen, mountainbikes en racefietsen. Vanaf dezer dagen wordt er eerst preventief gecontroleerd. In de tweede fase van het actieplan, gedurende de maanden november en december, zal er repressief opgetreden en geverbaliseerd worden. Wie zich dan nog met een niet-verlichte (brom)fiets op weg begeeft, riskeert een boete van 58 euro.

X