Merelbeke: Open Hiring Zorgband Leie & Schelde

Zorgband Leie & Schelde solliciteert

Zorgband Leie & Schelde is een zorgbedrijf dat sinds 1 januari 2020 de ouderenzorgdiensten van OCMW Laarne, Destelbergen, Merelbeke , Nazareth en het Autonoom Provinciaal Bedrijf Lemberge uitbaat. We bundelen onze krachten om samen kwalitatieve, betaalbare en nabije zorg aan te bieden. Onze organisatie telt 890 medewerkers en we zijn actief in het segment thuiszorg en woonzorg.

Open Hiring Zorgband

Zorgband Leie & Schelde zet als jonge organisatie in op innoverende projecten, waaronder het voeren van een dynamisch en aantrekkelijk personeelsbeleid een grote pijler vormt. We zijn vanaf 1 oktober ’21 gestart met een innoverende rekruteringsvorm, namelijk aanwerven via Open Hiring®.
‘Innovatie is één van onze kernwaarden en die willen we graag in alle lagen van onze organisatie laten leven’. Open Hiring klonk ons als muziek in de oren en we hebben ons dan ook vol enthousiasme verdiept in dit principe. Het inzetten op een laagdrempelige vorm van rekruteren is een grote meerwaarde in de zoektocht naar geschikte kandidaten. We stappen af van de klassieke flow van een sollicitatietraject waarbij een CV of een interview de voorwaarden zijn tot opstarten, maar geven daarentegen alle geïnteresseerden de kans om bij ons aan de slag te gaan.
Dit betekent dat elke geïnteresseerde zich kan inschrijven voor de functie van poetshulp in één van onze aanmeldpunten. Het bezitten van een diploma is niet noodzakelijk, alsook is eerdere ervaring geen vereiste. Wij beoordelen geen kandidaten, maar zij scoren ons! De aanmeldpunten bevinden zich waar onze lokale dienstenchequebedrijven zijn gevestigd. Via de vacatureberichten wenst Zorgband Leie en Schelde werkzoekenden te overtuigen door een concreet beeld te schetsen van de job en hen ter plaatse te ontvangen. De kandidaten kunnen zich vervolgens verder bevragen bij de aanmelding en beslissen uiteindelijk zelf of de job hen aanspreekt. De starters worden begeleid door hun collega’s en nauw opgevolgd om hen de nodige slaagkans te geven. Hierbij worden ze on-the-job beoordeeld.
Als aantrekkelijke werkgever hopen we potentiële profielen te overtuigen van ons aanbod. Zo zijn wij een uitgebreide organisatie met heel wat diensten. Onze ambitieuze medewerkers, die dromen van mooie loopbaan, bieden wij graag de mogelijkheid aan om verder door te stromen binnen onze vereniging. Gemotiveerde collega’s geven we de kans zich om te scholen tot zorgkundige en/of verpleegkundige in de hoop elk stukje talent in onze organisatie te doen gelden en samen die kwaliteitsvolle zorg aan te bieden!
Zorgband Leie & Schelde laat zich in dit pilootproject vanuit Divergent- UGent ondersteunen. Beide partners bieden specifieke begeleiding aan vanuit hun academische expertise. Zo hoopt de Zorgband Leie & Schelde mee te werken aan een vernieuwende, andere kijk op het werven van nieuw talent en een frisse wind te doen waaien op onze arbeidsmarkt.