Merelbeke: Werken Bergwijkbrug: tweerichtingsverkeer Guldensporenlaan

In de loop van vrijdag 22 oktober zal tweerichtingsverkeer opnieuw mogelijk zijn in de Guldensporenlaan.

In de loop van vrijdag 22 oktober zal tweerichtingsverkeer opnieuw mogelijk zijn in de Guldensporenlaan. Verkeer kan vanaf dan via de afrit van de R4 richting de rotonde en omgekeerd.

De Guldensporenlaan wordt vervroegd opengesteld zodat de omgeving van de ‘Kleine’ Fraterstraat opnieuw beter bereikbaar is. Omdat er nog steeds ruimte nodig is voor de werfzone worden nog niet alle rijstroken opengesteld. In elke rijrichting gaat het over 1 rijstrook.

Het kruispunt met de ‘Kleine’ Fraterstraat is vanaf dan tijdelijk een voorrangsgeregeld kruispunt omdat de verkeerslichten nog niet geplaatst kunnen worden.

Voor het verkeer komende van de ‘Kleine’ Fraterstraat, waar heel wat handelaren gelegen zijn, is het verboden om links af te slaan in de Guldensporenlaan. Het verkeer moet verplicht stoppen en rechts afslaan.

Het lokaal bestuur monitort deze nieuwe verkeersstromen van dichtbij. Het veilig laten verlopen van het verkeer is daarbij de prioriteit.

Het einde van de werken, en het openstellen van de brug is momenteel nog steeds (behoudens tegenbericht van de aannemer) voorzien eind 2021.

X