Secundaire wegen op sommige plaatsen gevaarlijk glad!

De eerste vorst, gepaard met aangevroren regen en plaatselijk lichte sneeuw, kan voor gevaarlijke situaties zorgen op de wegen. Wees voorzichtig en pas uw rijstijl en snelheid aan.

Stad Zottegem in de bres voor Dag tegen Kanker en Think Pink

Een roze bibliotheek, gele en roze lintjes, plantjesverkoop… de stad Zottegem zet zich in voor de Dag tegen Kanker en Think Pink.

“Elk jaar krijgen meer dan 40.000 Vlamingen het harde verdict: kanker. Dat zijn gemiddeld 111 nieuwe  patiënten per dag, bijna 5 per uur, mannen, vrouwen en kinderen. Dat zijn onthutsende cijfers waar je stil  van wordt. Ook in Zottegem roepen we ieders hulp in om morgen met z’n allen iedereen die met kanker te  maken krijgt een groot hart onder de riem te steken,” zegt burgemeester Jenne De Potter. “Op 21 oktober spelden alle personeelsleden het typische gele lintje op als teken van verbondenheid en  medeleven met kankerpatiënten en hun naasten. Een klein gebaar van solidariteit dat een wereld van  verschil kan maken voor wie met deze vreselijk ziekte geconfronteerd wordt.  Eerder in september steunde de dienst Sociale Zaken van het Sociaal Huis ook de jaarlijkse plantjesverkoop van Kom op tegen Kanker. Dankzij de hulp van vele vrijwilligers werden de 1.000 azalea’s vlot verkocht. De  opbrengst gaat integraal naar zorgprojecten van Kom op tegen Kanker. “Een grote dankjewel aan onze  medewerkers en alle vrijwilligers om van deze actie een succes te maken. Het doet goed te zien dat zovele  mensen hun hart lieten spreken voor iedereen die strijdt tegen kanker.”

Bib Zottegem kleurt roze voor Think Pink 

“De hele maand oktober kleurt het Egmontkasteel elke avond roze voor Think Pink (www.think-pink.be)”, gaat burgemeester De Potter verder. “Oktober is de internationale borstkankermaand, het ideale moment om borstbewustzijn in de kijker te  zetten. Stad Zottegem wil hiermee een oproep doen aan vrouwen om zich tijdig te laten screenen, want  vroege opsporing is letterlijk van levensbelang. Bovendien willen we zo ook de dappere strijdsters én  strijders herdenken die er door deze ziekte jammer genoeg niet meer zijn. We doen ook mee aan de lintjescampagne die loopt tot einde dit jaar. Voor een donatie van 2 euro krijg je  jouw eigen roze lintje. De opbrengst gaat integraal naar de zorgprojecten van Think Pink. Je kan de roze  lintjes boxen vinden aan het onthaal van AC Sanitary, toerisme, de bib, Sociaal Huis, Huis van het Kind, WZC en LDC Egmont. Zo zetten we samen onze schouders onder preventie en bestrijding van borstkanker!”

X