KSA Brakel plaatst spiegeltent op Brakels marktplein voor 100 jaar KSA

In september gaf KSA Brakel met zijn openingsweekend al het startschot voor een jaar lang feest. Aanleiding is het honderdjarig bestaan van de grootste – en oudste – jeugdbeweging in de streek. Van 12 tot en met 14 november wordt daar alvast een spetterend vervolg aan gebreid met een heus “Roaring Twenties”-weekend. Voor die gelegenheid wordt het marktplein ingepalmd door spectaculaire spiegeltent.

 

“Honderd jaar worden, dat verdient echt wel een stevig feestje,” vertelt bondsleidster Leen Boullard: “Daarom hebben we een heel jaar lang – van september ’21 tot augustus ’22 – activiteiten gepland om samen met al onze leden, leiding, oud-leden en oud-leiding maar meteen ook alle Brakelaars ons eeuwfeest te vieren. Bij de start van ons werkjaar, begin september, organiseerden we al een minifestival op onze eigen terreinen tussen de Tirse en de Driehoekstraat. Het Roaring Twenties-weekend half november, is de volgende activiteit in het rijtje.”

 

Oud-leiders en trekkers van het Roaring Twenties-weekend Gwenny Van Steenkiste, Joke Thijs en Dirk Van Wymeersch beamen.

 

Gwenny Van Steenkiste: “De Brakelse KSA ontstond in de jaren ’20 van de vorige eeuw. We keren dus heel graag nog eens terug naar onze vroege begindagen. De plaatsing van een spiegeltent op het marktplein is iets ongezien voor Brakel. Dat kost een ferme duit, maar gelukkig kunnen we rekenen op een fijne schare sponsors en de steun van het gemeentebestuur.”

 

Zowel op vrijdagavond 12 november, zaterdagavond 13 november als zondagnamiddag 14 november zullen de Brakelaars de gelegenheid hebben om de activiteiten in de spiegeltent te kunnen bijwonen.

 

Joke Thijs: “Op vrijdagavond gaan we van start met een kaas- en wijnavond, zodat we zoveel mogelijk mensen de gelegenheid kunnen bieden om de sfeer van de spiegeltent op te snuiven. De klemtoon van het weekend ligt echter op zaterdagavond. Dat wordt een exclusief evenement met een drie gangenmenu, aangepasten wijnen, danseressen, de show met een glittertje meer van ‘Les Folles De Gand’ en een afterparty. Het aantal aanwezigen voor deze avond in jaren ’20-sfeer is beperkt tot 200 personen: wie erbij wil zijn moet dus snel zijn.”

 

Dirk Van Wymeersch: “We sluiten het weekend af met de KSA-quiz op zondagnamiddag. Die is inmiddels al aan zijn vijfde editie toe en was ook in het verleden steeds een groot succes. Voor deze gelegenheid voegen we er natuurlijk een extra gouden randje aan toe, en ook hier geeft het kader van de spiegeltent ongetwijfeld een extra cachet. Het hele weekend door kan je bovendien onze eigen KSA-gin proeven, speciaal gestookt voor dit feestjaar.”

 

Na het “Roaring Twenties”-weekend zet het KSA-feestjaar zich verder met een wandeltocht in het voorjaar van 2022 en een spetterende musical van leden en leiding in de gemeentelijke sporthal in april. De apotheose is de oud-leidersbarbecue half augustus volgend jaar. Info en tickets voor de verschillende evenementen zijn te bekomen via www.100jaarKSABrakel.be

X