Bordje opzij in Brakel

 

Brakelaars die extra porties, restjes of voedingswaren over hebben kunnen ze voortaan weggeven via de nieuwe Facebookgroep ‘Een Bordje Opzij-Brakel’. Het initiatief werd opgestart in Oudenaarde en is daar reeds een succes. Nu beslisten 3 jonge twintigers het initiatief uit te breiden naar Brakel.

 

Je kent het waarschijnlijk wel, na het eten blijkt dat je net die portie te veel gemaakt hebt. Zelf ga je ze niet meer opeten, dus gooi je ze dan weg?

‘Het concept werkt goed in Oudenaarde, en we vroegen ons af of ook Brakel niet zo een groep kan gebruiken’ zegt Jelle Cabus (20), ‘We zijn zelf ook met veel thuis en moeten regelmatig iets weggooien. Dat is helemaal geen schande, maar als we een maaltijd uit de vuilbak kunnen redden en ook nog eens andere mensen gelukkig mee gemaakt kunnen worden, waarom niet?’

‘De werking van de groep is zeer eenvoudig. Wanneer iemand eten op overschot heeft kan die dat op de facebookgroep plaatsen. Wie deze graag wil oppikken kan reageren, zo gaat de maaltijd niet de vuilbak in.’

Ook Liam Spitaels (20) en Quinten Van Wassenhove (21) zetten mee hun schouders onder het initiatief. ‘Ik denk dat dit een heel goede manier is om terug te geven. Ik ben in Brakel opgegroeid en zou graag op deze manier de mensen in Brakel willen helpen. Voedselverspilling en honger zijn nog altijd grote problemen, op deze manier dragen wij ons steentje bij.’ vertelt Liam.

Quinten vult aan: ’Met de uitbreiding van Een Bordje Opzij kunnen we bijdragen aan het mooi initiatief. Samen gaan we voor minder verspilling en brengen we de mensen dichter bij elkaar.’

 

X