©Sophie Richez - De plaatselijke verenigingen aan het Moerasbos van Appelterre

Plaatselijke verenigingen slaan de handen in mekaar voor het onderhoud Moerasbos te Appelterre

Het speelterrein achter ’t Chiropaksken is een mooi aangelegd terrein met het nodige gras, groen, terras, overdekte ruimte, auditorium aan de beek. Nog iets verder ligt het zogenaamde ‘Moerasbos’, eigendom van de Stad. Dankzij de vrijwilligers van de Appelterse verenigingen (Chiro, KWB, Ferm, Gezinsbond, ’t Chiropaksken vzw, fanfare, Samana en toneelbond), die erover zorgen dat het bos mooi opgeruimd oogt, de paden terug open worden gemaakt, enz., terug toegankelijk wordt voor iedereen.

Het “Moerasbos” heeft een aangelegd knuppelpad. Het is ook voorzien van picknicktafels en zitbanken. Hierdoor krijgt het Moerasbos ook een belangrijke sociaal culturele betekenis.

Wil je deze wandellus eens verkennen, volg dan de bordjes met de groene wandelschoen. Vertrekken kan je aan de kerk in Appelterre (naast het kapelletje het bos in), thv de Venebroeken (aan kruispunt Dollar) of in Eichem waar de ‘doorsteek’ zich bevindt.

Download wandelkaart