Damesploegen Voorwaarts Gijzel Oosterzele maken indruk in 2 de en 3 de provinciale

12 op 12 en 9 op 9

De twee damesploegen van Voorwaarts Gijzel Oosterzele hebben hun competitiestart niet gemist. De damesploegen hebben in tweede provinciale B en in derde provinciale C met een 12  op 12  en een 9 op 9  een ronduit indrukwekkende competitiestart genomen. De gemotiveerde VGO – dames scoorden in reeks 2 C al 25 keer en in reeks 3 C al 23 keer. Ze zetten hun ambities meteen extra kracht bij. De damesploegen draaien vlot mee in de absolute top. De VGO – dames verdienen felicitaties, ze doen het tot dusver veel beter dan de VGO – mannen. Er leeft iets in de damesploegen, de honger is nog lang niet gestild.
De twee damesploegen in 2 B en 3 C bezitten veel offensieve kracht. Beide teams werden serieus versterkt en hebben een ideale mix van speelsters waarmee het in een match zo goed als alles kan brengen: van spelen uit de omschakeling tot dominant voetbal. Mooi voetbal en zelfverzekerd spel. De VGO – dames voetballen niet alleen met een flair van zelfvertrouwen, er staat een hechte ploeg op het veld.  Men wroet voor mekaar dat het geen naam heeft. De speelsters knokken voor elkaar en de sfeer is uitstekend. De collectieve geest is bepalend voor de huidige stand van zaken. De vier trefwoorden: clubliefde, attitude, samen, goesting, zijn van toepassing. Een groep die samen vecht. Een ploeg met een winnaarsmentaliteit. Inzet, fysieke kracht, voetballend vermogen. Het VGO – bestuur mag zich op de borst kloppen, het ging doordacht te werk met het aantrekken van een gedreven trainersstaf. Er is een duidelijk spelsysteem aanwezig. Er zitten echte ‘smeerlapjes’ tussen, of zeggen we beter slimme speelsters. Gewoon op het juiste moment eens een fout maken in het belang van de ploeg, om een counter van de tegenstander af te stoppen bijvoorbeeld. Er is een goede groepsgeest aanwezig is. En het is niet gespeeld. Het valt op. Op het veld door het vuur gaan voor elkaar. Er zitten ook sterke karakters in de groep. De damesteams van VGO hebben coaches die hun visie op de speelsters kunnen overbrengen en dat de speelsters ze naar het veld kunnen vertalen. We wijzen graag naar de goede mentaliteit bij VGO – dames. De dames voelen zich thuis bij Voorwaarts Gijzel Oosterzele. Ze zijn terechtgekomen bij een familieclub bij uitstek, één héél gezellige club, heel familiair, het wordt één grote familie.  Er vallen een paar zaken op bij de damesploegen: de markante clubliefde, de vriendschapsband die er van meet af aan is, de ambitie om prijzen te pakken. De damesploegen willen scoren, de uitdaging aangaan om de titel te pakken, de ambities durven uitspreken. De VGO dames in 2 de provinciale B demonstreerden op vrijdagavond 22 oktober hun efficiëntie in Juventus Schoonaarde met 11 doelpunten. Binnenkort brengen we de dames van 2 de provinciale B letterlijk en figuurlijk in beeld. De damesploeg in derde provinciale C (zie foto’s van onze Nuusfotograaf Danny De Lobelle) deed zaterdagnamiddag zijn naam van killer alle eer aan. Een bijzonder goed georganiseerd VGO boekte zijn derde seizoenzege op rij. VGO tekende de mooiste patronen uit, vormde een hecht blok, het resulteerde in een 6 – 2 zege tegen Jago Sint – Amandsberg. (mvdv, foto’s DDL).
X