Bosklassen

Coronacijfers stijgen fors in Brakel

Brakel kleurt donkerrood op de kaart

Corona is nooit weg geweest in Brakel en het virus heeft opnieuw kracht gewonnen. Het gemeentebestuur nam ondertussen al enkele maatregelen en het wordt wachten wat het overlegcomité met de verschillende regeringen. vandaag beslist om het virus in te dijken.

De voorbije week waren er 76 gevallen in Brakel. De laatste drie dagen 40 en op 25 oktober zijn er 8 gevallen vastgesteld.

Een ouder wiens kind naar basisschool De Rijdtmeersen gaat  liet ons het volgende weten. “ Het  5de en 6de leerjaar van de school De Rijdtmeersen in Brakel zijn sinds gisteren  in quarantaine.  Ze zijn net terug van een week bosklas en dit terwijl er toch kinderen symptomen hadden van covid vóór en tijdens de schoolreis. Nu mochten de ouders gisteren  hun kind zo snel mogelijk afhalen en dan, tot 2x toe, in weer en wind staan aanschuiven bij Panacea om hun kinderen te laten testen. Men diende tevens anderhalf  uur  in de rij  te staan  omdat er 45 mensen voor  waren.  Er wordt tevens niet zo nauw gekeken naar maatregelen… en dan zijn we met z’n allen verwonderd dat de scholen sluiten.”

Directeur Philippe Venstock van basisschool De Rijdtmeersen  nuanceert dit allemaal en zegt dat er twee klassen in quarantaine zitten tot het einde van de week. “Een ouder liet ons weten dat zijn kind niet in normale doen was en hierdoor zijn we beginnen testen. Kinderen zijn drager van het virus maar zijn daarom niet echt ziek. Ze kunnen wel een katalysator zijn naar andere mensen toe. Wij hebben onze verantwoordelijkheid genomen en iedereen laten testen. Een zestal kinderen waren besmet. Vorige week waren er bosklassen in de Voerstreek  en het is verre van zeker dat die daar iets mee te maken hebben. Onze leerlingen zijn bij de jeugdbeweging, gaan voetballen enz… We kunnen niet zeggen waar ze het virus ophalen.”

 

In kinderdagverblijf Het Zwalmnestje werd eveneens één groep van de  kinderopvang gesloten. Het gaat om opvang van een 18-tal kinderen waarvan één toezichthoudend personeelslid positief  heeft getest. Deze opvang  gaat morgen wel terug open.

 

https://www.coronafacts.be/index.php?taal=NL&regio=1&niss=45059

Stijgende coronacijfers in Brakel – NUUS

 

X