Secundaire wegen op sommige plaatsen gevaarlijk glad!

De eerste vorst, gepaard met aangevroren regen en plaatselijk lichte sneeuw, kan voor gevaarlijke situaties zorgen op de wegen. Wees voorzichtig en pas uw rijstijl en snelheid aan.

Covidmaatregelen in Oosterzele om de herfstgolf in te dijken.

Vanaf vrijdag 29 oktober 2021 zijn ook in Oosterzele bijkomende maatregelen van kracht in de strijd tegen de corona-pandemie. Zo moeten een uitbreiding van de mondmaskerplicht en het Covid Safe Ticket de corona-herfstgolf helpen indijken. De maatregelen in Oosterzele lopen gelijk met wat nationaal is beslist.

Maatregelen ook in Oosterzele hetzelfde
Ook in Oosterzele circuleert het virus de laatste weken heviger door het toegenomen aantal contacten en activiteiten binnenshuis van burgers. Het is nodig dat iedereen weer waakzaam en voorzichtig is, en de nationale richtlijnen volgt over het dragen van een mondmasker, het Covid Safe Ticket en telewerken.

Op meer plaatsen mondmasker dragen
Naast op het openbaar vervoer en bij een bezoek aan medische en niet-medische contactberoepen dragen Oosterzelenaars nu ook een mondmasker op plaatsen zoals winkels, zorginstellingen, in publiek toegankelijke ruimtes van de gemeente en bedrijven, in gebouwen waar culturele, feestelijke, sportieve en recreatieve activiteiten plaatsvinden, in de bibliotheek en tijdens erediensten.

Covid Safe Ticket
Een Covid Safe Ticket is nodig bij publieke evenementen vanaf 200 personen binnen en 400 personen buiten. Bij gebruik van een Covid Safe Ticket vervalt de mondmaskerplicht.

Een Covid Safe Ticket is vanaf 1 november ook verplicht in alle horeca en fitnesscentra. Het personeel daar draagt al een mondmasker vanaf 29 oktober.

Telewerken
Het is ook sterk aanbevolen voor alle medewerkers van ondernemingen, verenigingen en dienstverleners om te telewerken. Dat helpt om het aantal contacten op de werkvloer en het openbaar vervoer te verminderen.

Meer info over de maatregelen vinden burgers terug op de website www.info-coronavirus.be/nl.

X