Secundaire wegen op sommige plaatsen gevaarlijk glad!

De eerste vorst, gepaard met aangevroren regen en plaatselijk lichte sneeuw, kan voor gevaarlijke situaties zorgen op de wegen. Wees voorzichtig en pas uw rijstijl en snelheid aan.

Laat je zien op de fiets! in Zwalm

Fietsersbond en AXA zetten fietsers in het zonnetje

 

 

De dagen worden weer korter. In de ochtend- en avondspits is het donker, wat zorgt voor minder zicht in het verkeer. Een goede fietsverlichting is op die momenten cruciaal. Maar veel fietsers worden overvallen door het donker. Ze komen erachter dat hun fietslampjes stuk zijn, de batterijen op, of dat de kinderfiets ook lichtjes nodig heeft.

 

 

Laat je zien op de Fiets!

 

Daarom sloegen de Fietsersbond Zwalm en verzekeraar AXA de handen in ineen om fietsers letterlijk in de spotlight te zetten. Op 27/10/2021 aan het station van Munkzwalm en de Vrije Basisschool Munkzwalm stonden vrijwilligers klaar om fietsers die goed verlicht waren te bedanken met een koffiekoek en een lootje om kans te kunnen maken op mooie prijzen. Daarnaast sensibiliseerden ze fietsers die onvoldoende of niet verlicht waren en gaven aan hen kwalitatieve, oplaadbare lampjes zodat iedereen weer veilig op weg kon.

 

Er was heel veel schoolgaande jeugd onder de fietsers aan het station waarbij het overgrote deel goed verlicht was. Aan 8 fietsers met onvoldoende verlichting hebben we een verlichtingssetje uitgedeeld. De actie was een succes met veel tevreden fietsers voor de onverwachte attentie. Het toont ook dat het station van Munkzwalm een trekpleister is voor fietsers en goed uitgeruste fietsinfrastructuur (zoals de fietsenstalling aan het station) belangrijk is om fietsers aan te trekken.

 

In totaal staan de Fietsersbond en AXA op meer dan 50 plekken door het hele land. Nog tot en met 12 november kunnen fietsers verrast worden door een lichtpuntje tijdens hun fietstocht.

X