Secundaire wegen op sommige plaatsen gevaarlijk glad!

De eerste vorst, gepaard met aangevroren regen en plaatselijk lichte sneeuw, kan voor gevaarlijke situaties zorgen op de wegen. Wees voorzichtig en pas uw rijstijl en snelheid aan.

Melle: Vredesweek – Ontwapenende lezing bombardementen station Merelbeke

Woensdag 10 november | van 19 tot 20.30 uur O.-L.-V. Kerk Floraplein 9

In 1943 en 1944 werd het station van Merelbeke drie keer zwaar gebombardeerd door de geallieerden. De aanvallen waren een voorbode van de bevrijding en moesten het station vernietigen om transportmogelijkheden en vervoer van oorlogsmaterieel door de Duitse bezetter te verhinderen. De meeste bommen vielen echter vooral op de woningen in de omgeving van het station met enorme schade en honderden doden als gevolg. De inwoners van Ledeberg, Gentbrugge, Melle en Merelbeke werden de grootste slachtoffers van de militaire actie en bleven achter tussen het puin. Een gebeurtenis uit het verleden, maar toch brandend actueel: de verwoestingen door de recente overstromingen in ons land vertonen vaak op angstvallige wijze grote gelijkenissen met de situatie van de stationsbuurt na de bombardementen in 1943-1944. Pieter Serrien geeft de lezing. Hij is de auteur van boeken als Tranen Over Mortsel en Oorlogsdagen.

INFO, CONTACT & INSCHRIJVINGEN
hannah.vanderauwera@melle.be
Inschrijven is verplicht: https://inschrijvingen.melle.be/

X