Secundaire wegen op sommige plaatsen gevaarlijk glad!

De eerste vorst, gepaard met aangevroren regen en plaatselijk lichte sneeuw, kan voor gevaarlijke situaties zorgen op de wegen. Wees voorzichtig en pas uw rijstijl en snelheid aan.

Zottegem / Wichelen: Kunstwerk ‘THE SPIRIT OF LIFE’ van Hilde Van de Walle siert WZC De Molenkouter

Herdenkingsmonument voor slachtoffers en personeel Molenkouter

Beeldend kunstenaar Hilde Van de Walle heeft haar atelier in Zottegem (Velzeke) en realiseerde het monumentale kunstwerk ‘THE SPIRIT OF LIFE’ voor het WZC De Molenkouter te Wichelen.

Met zijn krachtige houding en opwaartse blik straalt het witte beeld positivisme uit. De gouden cirkels visualiseren verbondenheid en veerkracht en zullen via de zon het ‘licht’ reflecteren. Het beeld is gericht naar het gebouw en zorgt ervoor dat zowel de bewoners, alle personeelsleden en de bezoekers begroet en aangesproken worden.

“De inhoudelijke pijlers van het kunstwerk zijn verbondenheid, veerkracht, positivisme en licht”, onderstreept Hilde Van de Walle. Het beeld nodigt uit tot interactie en zal ongetwijfeld het onderwerp worden van menig gesprek. Zo heeft het meteen ook een sociale draagkracht.

Tijdens de komende novembermaand zal het bronzen beeld ‘GEDRAGEN’ van haar hand officieel ingehuldigd worden te Westmalle en van 5 t/m 28 november stelt ze tentoon in de Monnikenhoeve te Vilvoorde.

Andere realisaties in de publieke ruimte van Hilde Van de Walle zijn te bewonderen in Machelen (Vilvoorde), Houthulst, Venlo NL, Eke-Nazareth, Herk-de-Stad, Steendorp en Schoten.

Meer info kan je vinden op haar website www.hildevandewalle.be

 

X