Moegetergde persoon vraagt strengere aanpak foutparkeerders


Geraardsbergen. Een inwoner van de Pelgrimsweg – een zijweg van de Buizemontstraat – is de overlast van foutparkeerders beu. Na het zoveelste incident waarbij chauffeurs hun wagen op het voetpad achterlaten, belde de persoon in kwestie de politie op. De politie kwam ter plaatse en deed de nodige vaststellingen. ‘Dit is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Ergerlijk is dat een ervan zich ’s avonds en de daarop volgende dag zich opnieuw in overtreding bevond. Ditmaal tussen de twee verbodstekens ‘verboden te parkeren’. Deze borden worden stelselmatig genegeerd. Enige controle erop is er niet of nauwelijks. Dit geeft het gevoel dat hier alles kan en mag. Dit terwijl op een gereglementeerde parkeerplaats elke tijdsovertreding wordt gesanctioneerd’, deelt de persoon mee. ‘De veiligheid van de hulpdiensten komt hierdoor eveneens in het gedrang.’ De persoon voegt er nog aan toe dat zestien woningen en een appartementsblok van tien appartementen daardoor niet of nauwelijks te bereiken zijn. De persoon benadrukt dat een dagelijkse controle door de politie meer dan nodig is.

Julien Borremans

X