Duik het bos in met Natuurpunt en Radio 2

Horebeke – 2 november 2021 – Natuurpunt sloeg de handen in elkaar met Radio 2 en stippelde in 15 bossen in Vlaanderen gezellige natuurwandelingen uit. Vanaf zaterdag 30 oktober kan je ter plaatse de QR-codes scannen en de wandeling maken met telkens 5 luisterstops. Wandelingen voor groot en klein, waar je gegarandeerd iets van zal bijleren.

 

Vanaf zaterdag 30 oktober kan je in elke Vlaamse provincie drie luisterwandelingen vinden. Hiervoor werkte Natuurpunt samen met Radio 2. Radio 2-presentatrice Ann Reymen gidst je doorheen het bos. Ze neemt ook telkens een bekende Vlaming onder de arm en laat ook de lokale Natuurpuntvrijwilligers aan het woord. Natuurexpert Joeri Cortens verrast je met natuurweetjes en bosbaadster Katriina Kilpi dompelt je helemaal onder in de bossfeer.

 

Speciaal voor de gelegenheid werd er een gloednieuwe wandeling gecreëerd in natuurgebied het Burreken te Brakel. De met groene pijlen voorziene Snuitwandeling vertrekt aan de Groenstraat te Horebeke en voert je langs velden, bossen en boomgaarden.
Onderweg kan je op 5 locaties een QR code scannen en zo korte stukjes beluisteren.

Ondermeer Joeri Cortens, Filip Hebbrecht en Helmut Lotti delen natuurweetjes.

 

 

Bos voor Iedereen

Deze wandelingen kaderen binnen de campagne Bos voor Iedereen van Natuurpunt.

Op vijf jaar tijd willen we één vierkante meter bos erbij voor élke Vlaming? Oftewel 700 hectare. Voor elke 4 euro die men schenkt, plant Natuurpunt 2 m² bos met 3 garanties: slim aangeplant, goed beheerd en eeuwig beschermd.

 

Locaties Radio 2 natuurwandelingen:

 

LIMBURG

De bossen in de Vallei van de Zwarte Beek – Beringen • 6.8 km

Diepenbekerbos in De Maten – Diepenbeek • 1,2 km

Het Hageven – Pelt • 6,7 km

ANTWERPEN

Landschap De Liereman – Oud-Turnhout • 1,2 km

Malesbroek in het Grote Netewoud – Geel • 4 km

Zennebeemden in Natuurpark Rivierenland – Mechelen • 2 km

VLAAMS-BRABANT

Silsombos – Erps-Kwerps • 3 km

Natuurgebied Grote Getevallei – Linter • 6,3 km

Kesterheide – Gooik • 8 km

OOST-VLAANDEREN

Vinderhoutse bossen – Gent • 4,3 km

Bos t’Ename – Oudenaarde • 4,5 km

Het Burreken – Brakel • 4 km

WEST-VLAANDEREN

Uitkerkse Polder – Blankenberge • 6,5 km

Vorte Bossen – Ruislede • 4,5 km

Het Maskobos – Jabbeke • 2,9 km

www.bosvooriedereen.be/wandelen en Radio 2 Natuurweekend

X