Opsteker voor Eendacht Houtem, mentale tik voor Voorwaarts Gijzel Oosterzele

0 – 6, dit is een totale afknapper

Tegen Eendracht Houtem liep Voorwaarts Gijzel Oosterzele zijn zevende seizoensnederlaag op. Bij de rust, 0 – 1, het kon nog alle kanten uit, het geloof in een terugkeer zat er nog in. In de tweede helft kon Eendracht Houtem nog vijfmaal scoren. VGO in zak en as na de verloren belangrijke zespuntenmatch tegen E. Houtem. 0 – 6, een inktzwarte namiddag voor al wie begaan is met Voorwaarts Gijzel Oosterzele. ‘t Mag niet zijn voor Voorwaarts Gijzel Oosterzele. De inefficiëntie regeerde alweer en alweer geen doelpunt voor eigen publiek. Scoren wil maar niet lukken. Het blijft wachten op een eerste zege. De positie (16 de) in het klassement verlamt de ploeg.
Voorwaarts Gijzel Oosterzele verspeelde drie belangrijke punten. Akkoord, het resultaat na negen wedstijden (amper 2 punten) is slecht, de afknapper is totaal. Zoiets hou je niet voor mogelijk bij het ambitieuze Gijzel – Oosterzele. Ronduit een verschrikking die wedstrijd. Op die manier afgaan is pijnlijk. Zes doelpunten slikken is zoals een nachtmerrie. Waar bleef VGO met zijn ambitie? VGO scoorde in deze competitie nog maar 4 maal, slikte al 29 doelpunten. Is hiermee de slechtste leerling in tweede provinciale B. Na de goal van Schotte vrij vroeg in de eerste helft, werd VGO in de tweede helft definitief uitgeteld met doelpunten van De Smet (3 treffers), De Rouck en De Paepe.  VGO geraakt dit seizoen maar niet onder stoom. Als je zes goals slikt wordt in de eerste plaats naar de verdediging gekeken, maar dat is te gemakkelijk. Als je met zulke zware cijfers verliest ligt dat aan de hele ploeg. De schrik om te verliezen is groter is groter dan de drang om te winnen. Iedereen moet eens nadenken wat er aan het mislopen is. Hieruit moeten lessen getrokken worden. Dringend, de koppen bij elkaar. Deze zware nederlaag tegen Eendracht Houtem moet VGO meteen achter zich laten. Zondag 7 november (aftrap 14 u 30)  trekt Voorwaarts Gijzel Oosterzele naar Standaard Denderleeuw, 5 de met 16 punten. Na de ontgoochelende thuismatch tegen Houtem moeten de spelers beseffen dat er in Denderleeuw iets moet recht gezet worden. De ommekeer inluiden, het zou mooi zijn.