Turnclub Olympia viert zijn 30 – jarig bestaan

droomt van eigen gymhal

Op zaterdag 30 oktober 2021 vierde turnclub Olympia Oosterzele, met een jaartje uitstel wegens Corona, hun 30-jarig bestaan.

Het bestuur en trainers zorgden voor een groot bewegingslandschap in de sporthal waar elke groep zich een uurtje mocht komen uitleven. Nadien konden ze in de cafetaria terecht voor een drankje en wat lekkernijen in het thema ‘Halloween’. De kinderen hebben er heel erg van genoten en we zagen heel wat blije gezichten in de zaal!!

Turnclub Olympia Oosterzele werd opgericht in 1990 bij het openen van de sporthal ‘De Kluize’ in Scheldewindeke. Onder impuls van Tony Barzuck begon Sofia De Winne met een groep recreatieve turners. Ook het kleuterturnen sloeg meteen aan. Het ledenaantal bleef groeien en ook het niveau steeg. Sinds 1999 wordt er deelgenomen aan wedstrijden in de discipline demo, een grote groepsoefening met een combinatie van dans, tumbling en acro. In 2002 werd ook een wedstrijdgroepje acro opgericht en in 2010 kwam ook de wedstrijdgroep tumbling erbij. De wedstrijdploegen groeiden uit tot groepen van een hoog niveau en ze behaalden al prachtige resultaten in binnen – en buitenland!

Nu droomt de club van een eigen gymhal om op een efficïente en veilige manier topturnen te kunnen blijven aanbieden aan hun gymnasten. Hopelijk wordt die droom de komende jaren ook werkelijkheid!

X