Secundaire wegen op sommige plaatsen gevaarlijk glad!

De eerste vorst, gepaard met aangevroren regen en plaatselijk lichte sneeuw, kan voor gevaarlijke situaties zorgen op de wegen. Wees voorzichtig en pas uw rijstijl en snelheid aan.

Verontrustend resultaat bij politiecontrole in Zottegem: positief op verschillende drugs, geen rijbewijs en niet-verzekerd voertuig

Tijdens een verkeerscontrole door ploegen van de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem in Oombergen werd een bestuurder betrapt die positief testte op verschillende soorten drugs. Hij had bovendien geen geldig rijbewijs en reed rond in een niet-verzekerd voertuig.

Het ging om een BOB-controle die werd uitgevoerd op de N42in de nacht van 30 op 31 oktober. Het voertuig van de betrokken bestuurder werd in beslag genomen en uiteraard werd een proces-verbaal opgesteld.

In totaal werden tussen 22.30 en 4 uur 58 bestuurders onderwerpen aan een zogenaamde samplingtest – lees hierover meer via deze link.

  • 52 bestuurders bliezen negatief
  • 4 bestuurders bliezen Alarm: zij kregen een onmiddellijk inning van 186,84 euro en dienden hun rijbewijs voor 3 uur in te leveren
  • 1 (buitenlandse) bestuurder diende zijn rijbewijs voor 6 uur in te leveren en kreeg een onmiddellijke inning van 1286,64 euro
  • 2 bestuurders bliezen positief: zij kregen een proces-verbaal en hun rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden.
“Alweer een verontrustend resultaat van een eerder beperkte controle”, aldus politiecommissaris Peter Souffriau van de Politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem.
X