Met financiële opsteker van ondernemende cursisten kan atlete Anke Sneyers mogelijks naar paralympische spelen (2024) in Parijs


Geraardsbergen. Vorige week woensdag kregen de cursisten van de Business Academy van Nicolas De Bruyn in Ophasselt een speciale opdracht. In zes uur tijd moesten ze zoveel mogelijk geld voor een goed doel verzamelen. In totaal werd er €18.910 ingezameld. Voor Anke Sneyers (20) werd een bedrag van €8.570 bij elkaar gezocht. Dit moet haar toelaten om in 2024 in Parijs aan de paralympische spelen deel te nemen. In een videoboodschap betuigde olympisch kampioene Tia Hellebaut haar steun aan Anke. Ook het Peperkoekenhuis uit Geraardsbergen kon op financiële steun rekenen.

Vier groepen cursisten van de Business Academy in Ophasselt kregen 6 uren de tijd om zoveel mogelijk geld voor een goed doel in te zamelen. Nicolas De Bruyn staat reeds enkele jaren aan het roer van een organisatie die beginnende zelfstandigen en bedrijfsleiders op persoonlijk en zakelijk vlak als leider laat groeien. Door goed samen te werken hopen de cursisten hun bedrijf sneller te laten groeien. De opdracht bestond erin om niet alleen met elkaar in communicatie te treden, maar ook met elkaar aan de slag te gaan’, geeft Nicolas De Bruyn mee. Cursisten mochten zelf een doel kiezen om geld in te zamelen.


Ook het Peperkoekenhuis uit Geraardsbergen
kon op financiële steun rekenen

‘De steunbetuiging kwam totaal onverwacht’
De goede doelen die werden gekozen, waren het Rode Kruis van Ninove, het Peperkoekenhuis van Geraardsbergen, vzw Boven de Wolken en G-sporter Anke Sneyers. De steunbetuigingen kwamen totaal onverwacht, maar waren daarom niet minder aangenaam.

Het resultaat mocht worden gezien. Vorige week donderdagnamiddag kwamen de cursisten en de vertegenwoordigers van het goede doel voor de bekendmaking van de resultaten in Ophasselt samen.

Het Peperkoekenhuisje, dat zich voor buurtontwikkeling inzet, ontving €1.095. Het Rode Kruis Ninove mocht €1.050 incasseren. Het geld zal worden aangewend voor de opstart van het brugfigurenproject in Ninove. Kinderen met een leerachterstand zullen worden begeleid. Vzw Boven de Wolken kon maar liefst op een bedrag van € 7.695 rekenen. Boven De Wolken is een vzw die ouders steunt wanneer ze hun baby verliezen. Dat doen ze door hen tastbare herinneringen te geven en hen bij te staan bij het verwerkingsproces.

De groep die het meest in het oog sprong en het meeste geld inzamelde, koos voor G-sporter Anke Sneyers (20). Patrick Jacobs, Herman Boel en Stijn Verheyden zamelden maar liefst €8.570 in. Daarmee komt haar paralympische droom van 2024 in Parijs een stuk dichterbij. Anke traint in Tessenderlo bij een club en wist zich bij de Belgische paralympische ploeg al verschillende keren in de kijker te werken. In een videoboodschap betuigde olympisch kampioene Tia Hellebaut haar steun aan Anke. Anke en haar vader waren zichtbaar ontroerd, toen ze de cheque in ontvangst mochten nemen.


Anke Sneyers en haar vader

Anke Sneyers
Atlete Anke Sneyers legt zich toe op de sprintnummers en het verspringen, en komt als atlete met een verstandelijke beperking uit in de klasse T20 op het internationaal niveau. In 2017 nam ze voor het eerst deel aan het WK G-atletiek voor junioren in Zwitserland en behaalde er brons in het verspringen en zilver op de 400 meter. In 2019 behaalde ze respectievelijk een vijfde en zesde plaats in beide nummers, en werd ze ook vierde in het kogelstoten. Anke haalde de limiet voor deelname aan de 400 meter op het WK Para-athletics in Dubai dat in november 2019 plaatsvond, waar ze zevende werd in haar reeks in het sprintnummer.

In totaal werd er voor een som van €18.910 ingezameld. ‘Dit was ver boven mijn verwachtingen. Het toont duidelijk aan dat als mensen voor een duidelijk omschreven doel goed samenwerken, ze zichzelf kunnen overstijgen’, glundert Nicolas De Bruyn.

Voor meer info: https://ndba.be/ & https://www.parantee-psylos.be/anke-sneyers

Julien Borremans