Afgelasting seniorennamiddag en toneel van 12 november door COVID in Brakel

COVID CIJFERS WORDEN SLECHT

In een persmededeling van 25 oktober maakt het gemeentebestuur zich zorgen over de oplopende besmettingscijfers en neemt zij bijkomende maatregelen.
“Het aantal besmettingen in Brakel blijft stijgen, van 36 op donderdag naar 48 op vrijdag. Dat is het hoogste aantal sinds maart 2021. Opvallend in de cijfers is dat vooral ouderen zijn getroffen en dus niet zozeer de niet-gevaccineerde jongeren.”

Helaas is de situatie op vandaag, 5 november, nog slechter geworden. Het aantal besmettingen is nu opgelopen tot 164. Daarmee heeft Brakel, procentueel, het hoogste aantal besmettingen in Oost-Vlaanderen.
Het goede nieuws is dat mogelijks hiermee de piek is bereikt.

In diezelfde persmededeling vraagt de burgemeester ook :
“Naar organisatoren van feesten en evenementen doe ik een warme oproep om extra maatregelen te nemen. Het is belangrijk om na te denken hoe we de risico’s kunnen beperken over de winter heen.”

Seniorenfeest en toneeloptreden van vrijdag 12 november.
Ofschoon wettelijk deze activiteit kan doorgaan met het gebruik van het corona safe ticket, en mits goede gecontroleerde verluchting van de zaal, heeft het bestuur van de seniorenadviesraad  vrijdagmorgen besloten dit evenement af te gelasten.
Dansen onder deze omstandigheden is zeker niet veilig.
Alleen het toneel laten doorgaan met bijkomende maatregelen, gaat aan onze doelstelling –  onze senioren een gezellig feest aan te bieden – voorbij.

We kijken er al naar uit om de seniorennamiddag enerzijds en het toneel anderzijds, opnieuw in te plannen, wanneer deze coronagolf achter de rug is.

In naam van het dagelijks bestuur van de SAR Brakel

archief seniorennamiddag 2018 BB