Afscheid nemen van Willy Bockstaele (1941 – 2021)

Gijzels Genootschap van de Kerkuil, de ‘kirmesse’ en zijn gezin kleurden zijn leven

Met het overlijden van Willy Bockstaele (80 j.) verdwijnt een geliefde volksfiguur in Gijzenzele. Het Gijzels Genootschap van de Kerkuil, de alom geprezen ‘kirmesse’ en zijn gezin kleurden zijn leven. De rasechte geboren en getogen Gijzenzelenaar (° 13 september 1941) overleed op 2 november 2021 in het Woonzorgcentrum Sint – Antonius in Zaventem. ‘Lange’ Willy, zoals hij steevast werd genoemd omwille van zijn reusachtige gestalte, was bijzonder graag gezien in Gijzenzele en daarbuiten.
De minzame Willy Bockstaele heeft zijn laatste gevecht verloren. De laatste jaren ging het bergaf met zijn gezondheid. Tot zijn grote spijt kon hij zijn engagementen in het Gijzels Genootschap van de Kerkuil en in de jaarlijkse Gijzel ‘kirmesse’ niet meer opnemen. Hij maakte zich heel dienstbaar, hij leefde voor zijn dorp. Hij beleefde veel schitterende momenten. Hij straalde een opvallende fierheid uit. Gijzel lag hem nauw aan het hart. Het bezoek van het bestuur van het Gijzels Genootschap van de Kerkuil in het WTC Sint – Antonius in Zaventem moet hem een aantal weken geleden ontiegelijk veel deugd gedaan hebben. Een mooi menselijk gebaar. Als aandenken kreeg Willy een foto van het voltallig bestuur van de Heemkundige Kring. Het bezoek van zijn vrienden van de Heemkundige Kring deed hem even opleven. Het Gijzels Genootschap is een hechte familie. Als iemand overlijdt dan leeft ‘Gijzel’ mee. Met het heengaan van Willy verliest Gijzenzele een op en top vrijwilliger van het gemeenschapsleven en een trouwe medewerker. We koesteren de herinnering aan een warme en toffe mens. Willys waarden: sociaal engagement, moed, eerlijkheid, respect, altijd klaar om te helpen, ook op ondenkbare tijdstippen. Aimabel in de omgang. Veel inzet voor zijn dorp. Innemend, dat getuigt al wie met hem mocht samenzijn. Hij liet in het binnenste van zijn ziel kijken. Puur van hart. Altijd meeslepend. Hij hield niet van grote woorden. Met zijn humor en optimisme wist hij mensen te raken. Een groot hart voor zijn echtgenote Iris Velleman, zijn kinderen Bart, Katia, Christof, Belinda en hun partners Vanessa, Koenraad, Nadia, Bram. Hij was ook heel trots op zijn kleinkinderen. Willy straalde eenvoud uit. Burgemeester Johan Van Durme typeert hem raak: ‘kermisvriend, Uilenvriend, vriend van Gijzel en daarbuiten’. Zijn overlijden laat een gemis achter, maar ook een schat aan herinneringen. Zoals Willy Bockstaele zijn er niet velen, en nu is er nog één minder.
Afscheid kan genomen worden op woensdag 10 november om 14 u in de aula van het crematorium Westlede, Smalle Heerweg 60 in Lochristi. Nuus betuigt zijn oprecht medeleven aan de families Bockstaele, Velleman, Moreels en Impe.  (mvdv, foto’s ddl)
doodsbrief en condoleren