Extra lang weekend voor Zottegemse stadsdiensten

Heel wat mensen hebben eind deze week enkele dagen verlof in het vooruitzicht, voor de meeste medewerkers van de Zottegemse stadsdiensten staat zelfs een extra lang weekend op de agenda.

Aansluitend bij de herdenkingsfeestdag van de Wapenstilstand 1914-1918 op donderdag 11 november is immers ook op vrijdag 12 november een collectieve verlofdag geregeld (verplichte opname van een ‘vervangfeestdag’, goedgekeurd door de vakbonden) voor alle diensten van het lokaal bestuur (lees: alle stads- en OCMW-diensten, met uitzondering van het WZC Egmont). Daarbij komt ook nog dat Koningsdag, op maandag 15 november, voor overheidsdiensten een vrije dag is.

In verband met de dienst burgerzaken die normaal op zaterdagvoormiddag werkzaam is, werd door het stadsbestuur beslist om in het bestek van het verlengd weekend ook deze dienst op zaterdag 13 november niet te openen. Dit betekent dat de deuren van het Administratief Centrum Sanitary dus dicht zullen blijven van donderdag 11 tot en met maandag 15 november. Deze sluitingsperiode geldt ook voor de stadsbibliotheek (behalve zaterdag 13 november) in het Kasteel van Egmont. Voor een frisse duik in het zwembad zal men in de Bevegemse Vijvers niet terechtkunnen op donderdag 11, vrijdag 12 en maandag 15 november (dus wel op de weekenddagen 13 en 14 november).