Renovatie dak gemeentehuis

Kosten worden geraamd op 218.000 euro

Wie passeert langs het gemeentehuis zag het ongetwijfeld al. Het volledige gemeentehuis van Oosterzele wordt gerenoveerd. Het eerste luik van de renovatie is het dak en deze werken lopen tot eind november 2021.

De werken worden uitgevoerd door dakwerken de Vroe en de voorziene kostprijs voor de dakrenovatie bedraagt 218.000 euro. De renovatie wordt gedeeltelijk gesubsidieerd door Agentschap Onroerend Erfgoed.  Bij de renovatie worden ook de houten dakkapellen terug geplaatst op het dak zoals ze oorspronkelijk aanwezig waren op het gemeentehuis/vredegerecht dat gebouwd werd in 1899. De werken die volgend jaar nog worden uitgevoerd zijn de vernieuwing van de ramen en de renovatie van het torengedeelte. Het gebouw is aangeduid als beschermd monument en de werken worden dus steeds opgevolgd door Agentschap Onroerend erfgoed.