Katmobiel op de woensdagsmarkt te Scheldewindeke

om mensen te informeren en te sensibiliseren omtrent de verplichte kattensterilisatie.

De opvallende felgekleurde ‘Katmobiel’ van dierenrechtenorganisatie GAIA staat op woensdag 17 november op de markt te Scheldewindeke. Tussen 8.30 en 12 uur is iedereen er welkom!. GAIA wil daarmee de sensibiliseringscampagne kracht bijzetten rond het steriliseren van katten.

Ook het verhaal van Oscar, onze katmobiel, is nog niet afgelopen. Het blijft belangrijk om mensen te informeren en te sensibiliseren omtrent de verplichte kattensterilisatie. Daarom is Joris Boone, onze nieuwe Project Assistant en Catman, samen met Oscar aanwezig op verschillende evenementen doorheen heel het land.
En uw gemeente/stad in Vlaanderen?
Op 1 april 2018 traden de nieuwe regels in werking voor de identificatie en registratie van katten. Hiermee worden ook de verplichtingen van de gemeenten m.b.t. zwerfkatten uitgebreid en moeten ze: een diervriendelijk plan voor de bestrijding van overlast door zwerfkatten opstellen en uitvoeren; een meldpunt voor de inwoners oprichten; de inwoners verwittigen vooraleer een vangactie plaatsvindt en de vrijgelaten zwerfkatten gecontroleerd voederen en voor beschutting zorgen.

Sensibilisering
“Vorig jaar rolden wij ons “dierenwelzijnplan” uit. Eén van de actiepunten in ons plan is de voortdurende sensibilisering van onze inwoners rond het welzijn van dieren. Het in huis nemen van een huisdier moet een bewuste en weloverwogen keuze zijn. Wij willen onze inwoners bewust maken van de noden van een huisdier, alvorens het in huis te halen. We willen mensen laten nadenken: heb ik de ruimte, tijd, kennis van het dier dat ik in huis wil halen ? We willen vermijden dat de dieren nadien in een asiel worden gedumpt. Het bezoek van de katmobiel kadert dan ook volledig in onze sensibiliseringscampagne. We zullen ook alle Oosterzeelse scholen uitnodigen om een bezoek te brengen aan de katmobiel. Een volgende stap is de oprichting van een werkgroep dierenwelzijn.  Ook hiermee zijn we volop bezig”, zegt schepen van dierenwelzijn Orville Cottenie (N-VA).

X