Sint komt op 20 november naar Zottegem

Op zaterdag 20 november komt sinterklaas naar Zottegem. Zijn intrede is het begin van heel wat activiteiten in aanloop naar het grote sintfeest op 6 december.  CC Zoetegem, de bib, Jeugddienst, Huis van het Kind, Dienst Toerisme, het Feestcomité Zottegem en Zottegem Winkelcentrum zorgen voor een gevarieerd programma voor klein en groot.


De sint arriveert om 13.39 in het station van Zottegem en zal na een rondrit door het centrum jong en oud begroeten vanop het stadhuis op de Markt.

“Vanaf 20 november tot 6 december kunnen alle brave kinderen hun briefje of kleurplaat posten in de Hemelbus, die net als vorig jaar aan de bibliotheek staat. Ook is er een Sinterklaaszoektocht doorheen het centrum: de gekke Pieten hebben zich verstopt op verschillende locaties in de stad! Speurneuzen kunnen vanaf 20 november een startpakket (2 euro) kopen in de bib of bij Dienst Toerisme”, aldus schepenen van Lieselotte De Roover (CD&V, Jeugd) en Evelien De Both (N-VA, Middenstand) en de voorzitter van Feestcomité Zottegem Lieven Buysse. “Zanger-muzikant Jan De Smet zorgt op zaterdag 27 november voor een heerlijke meezingnamiddag met Sinterklaas- en kinderliedjes in CC Zoetegem. De voorstelling ‘Ook de Sint steekt zijn vinger in de lucht!’ belooft niets dan fijne liedjes, toffe vertellingen en vooral massa’s ambiance. Wil je de Sint graag in het echt ontmoeten? Op woensdag 1 december komt hij samen met zijn hulppieten naar het Huis van het Kind. Samen met de collega’s van de bibliotheek worden er ook Sinterklaasverhalen voorgelezen. Wil je meer info bij alle activiteiten, een ticket of Pietenpakket kopen of heb je een vraag? Neem dan contact op met de UiTbalie via uitbalie@zottegem.be of op het nummer 09/364.69.33. Het volledige programma vind je op www.zottegem.be/Sint.”