Vanaf morgen: 37 COVID-kunstenaars stellen tentoon in Kasteel van Leeuwergem

Vanaf vrijdag 12 november en daarna ook nog zaterdag 13 en zondag 14 november kan je in het kasteel van Leeuwergem bezoek brengen aan COVIDkunst. Een initiatief van de Vooruit-raadsleden Kurt De Loor en Yana Giovanis die zo een forum geven aan 37 (!) (amateur)kunstenaars uit de regio. 

“COVIDKunst, de kunsttentoonstelling van Vooruit Zottegem, is een schot in de roos,” aldus Kurt De Loor en Yana Giovanis. “37 kunstenaars tekenen present en stellen de kunstwerken die ze tijdens de lockdown gemaakt hebben tentoon. Dat toont nogmaals aan dat kunstenaars echt zitten te popelen om na maanden corona met hun werken naar buiten te komen. Wij zijn heel erg tevreden om zoveel enthousiasme te zien. Wie COVIDKunst wil bezoeken kan dit weekend terecht in het Kasteel van Leeuwergem in Zottegem. Een uniek project in een fantastische locatie. Veel lokale kunstenaars hebben zich tijdens de coronalockdown helemaal op de kunst gestort. Enige nadeel: er zijn weinig mogelijkheden om hun schilderijen, tekeningen en beeldhouwwerken ook aan het publiek te tonen. Daarom organiseren we nu COVIDKunst. Het is win-win: kunstenaars kunnen hun collectie tonen en kunstliefhebbers kunnen opnieuw van een kunstzinnige uitstap genieten.”

 Lokale kunstenaar Luc De Vos is alvast heel tevreden dat kunstenaars de kans krijgen om hun kunstwerken tentoon te stellen. Luc De Vos: “De lockdown was voor niemand gemakkelijk. Ggelukkig kon ik mijn energie kwijt in mijn kunst. Het was eigenlijk een heel productieve en creatieve periode. Ik ben heel blij dat die werken nu niet in een hoekje blijven staan, maar dat ik ze kan tonen aan het grote publiek. Dat doet enorm deugd.”

Yana Giovanis en Kurt De Loor: “Niet alleen de kunsttentoonstelling is zeker een bezoekje waard, ook het kasteeldomein is eigenlijk een prachtig onbekend stukje Zottegem. COVIDKunst is echt een uniek project in een fantastische locatie. Zeker een aanrader voor een uitstapje met het gezin dit weekend. Wie de kunstwerken wil bekijken en een bezoekje wil brengen aan COVIDKunst kan dit weekend terecht in het Kasteel van Leeuwergem (Kasteeldreef 1 te Zottegem): op vrijdag 12 november van 14u tot 18u, op zaterdag 13 november van 10u tot 12u en van 14u tot 18u en op zondag 14 november van 10u tot 12u en van 14u tot 18u. Toegang is volledig gratis.”