Lijnbus ramt na botsing een woning. Bestuurder bestelwagen met verwondingen afgevoerd

 


Goeferdinge. Op vrijdag 12 november gebeurde er op het kruispunt van de de Eersbekeweg met de Schoolstraat in Goeferdinge een zwaar ongeluk. Een lijnbus en een bestelwagen kwamen met elkaar in botsing. De lijnbus kwam in een woning terecht. Op 24 oktober gebeurde er op het zelfde kruispunt ook een ongeluk. Twee wagens botsten en kwamen in de tuin van dezelfde woning tot stilstand.

Op vrijdag 12 november omstreeks 17.00 uur gebeurde er op het kruispunt van de Eersbekeweg met de Schoolstraat in Goeferdinge een zwaar ongeluk. Een lijnbus – die vanuit Geraardsbergen richting Everbeek reed – botste met een bestelwagen die vanuit de Eersbekeweg kwam aangereden. Volgens getuigen wou de bestelwagen nog snel het kruispunt oversteken, terwijl de lijnbus kwam aangereden. De lijnbus kon de bestelwagen niet meer ontwijken.

De klap was hevig. Door de botsing kwam de lijnbus in een huis op de hoek van de straat tot stilstand. De schade aan het huis is groot. Zowel de bus als de bestelwagen liepen zware averij op. Een stabiliteitsingenieur werd gevorderd omdat de structuur van de woning mogelijks wordt bedreigd. De brandweer stutte het huis. De buschauffeur was bijzonder onder de indruk van het ongeluk. De passagiers op de bus zijn volgens getuigenissen ongedeerd. De chauffeur van de bestelwagen is gewond en moest naar het ziekenhuis in Geraardsbergen worden overgebracht.

Op 24 oktober gebeurde op hetzelfde kruispunt van de Eersbekeweg met de Schoolstraat in Goeferdinge ook al een ongeluk. Twee wagens botsten op elkaar. Een bestuurder wilde het kruispunt oversteken, maar had de wagen niet opgemerkt. De twee wagens kwamen na een hevige klap in de tuin van dezelfde woning op de hoek van de straat tot stilstand. De bestuurders van de wagens raakten gewond en werden naar het ziekenhuis overgebracht. Beide wagens moesten worden getakeld.

Door het accident werd de verkeersspiegel – die zorgt voor een overzicht over het kruispunt – geraakt. Volgens een aanwezige getuige was de spiegel nog niet hersteld. Meer info volgt later.

Julien Borremans