Oosterzeelse wandelclub organiseert Wafelentocht

Wandelen blijft populair

Kilometers wandelen op een ontspannen manier. Het kan op zaterdag 4 december tijdens de Wafelentocht.  In de herfst hangt er een zalige rust over het ‘Land van Rode’. Er zijn plekken waar je de stilte kunt horen. Met de ‘Wafelentocht’, met startplaats in het Gemeenschapscentrum De Kluize, Sportstraat 3 in Scheldewindeke, kun je in alle rust op pad. Je kan starten tussen 8 u en 15 u.
De ‘Wafelentocht’ is een echte herfsttopper voor de natuurliefhebbers en cultuurfans. Traditiegetrouw sluit de Oosterzeelse wandelclub ‘WSV Land van Rhode vzw’ begin december zijn eigen wandelseizoen af. We zijn er van overtuigd dat de wandelliefhebbers gretig uitkijken naar de ontdekkingstocht doorheen dorpen van de fusiegemeente Oosterzele. Ontdek ook de Hofkouter, Heet, Drooghout, wachtbekken, Bottelare, Munte, Hoek ter Hulst, Betsberg, Halsbreker,Erfgoedhuis,…en de bezienswaardigheden van de fusiegemeente. De perfecte bewegwijzering van Etienne De Neve en zijn medewerkers, blijft gelden als voorbeeld. De wandelaars kunnen zich volledig concentreren op de unieke natuurbelevenis. De tocht slingert langs rustige wegen. De wandeltochten van WSV Land van Rhode vzw mogen dan al na 34 jaar een flinke groeischeut gekregen hebben, aan gezelligheid en uitstraling hebben de wandeltochten van de Oosterzeelse wandelclub nog niets ingeboet. In 2022 stapt WSV Land van Rhode vzw haar 35 ste jaargang in.
Op zaterdag 4 december val je beslist voor de charmes van de dorpen in de fusiegemeente Oosterzele. Uitgestrekte weiden, glooiende akkers, herfstlandschappen, trage wegen, mooie plekjes, erfgoed, waar je zowel in de sporen van vervlogen tijden als de hedendaagse geschiedenis treedt. Na het wandelplezier kan je genieten van vers gebakken wafels, (streek)bieren, frisdranken, koffie, hartversterkertjes.
Wandel mee
Wandelen blijft populair. Bij zowat elke organisatie van WSV Land van Rhode komen meer dan 1.000 wandelaars deelnemen. Gelijk welke afstand (kies uit 5, 10, 15, 18 of 22 km) het blijft altijd tof. Aarzel niet om in te schrijven in GC De Kluize, Sportstraat 3  Scheldewindeke. Wie nooit meewandelde krijgt de unieke kans om kennis te maken met de ronduit schitterende wandelclub WSV Land van Rhode vzw. Interesse? Lid worden? Info: voorzitter Erik Lievens, 0475 / 78 11 96, erik-lievens@skynet.be, secretariaat Diana Scheirlinck, 0475/ 42 05 12, diana.scheirlinck@skynet.be.  (mvdv, foto’s ddl)