Davidsfonds dompelt leerlingen onder in geschiedenis

Tijdens de Week van de Geschiedenis van 8 tot 14 november dompelt Davidsfonds Zottegem de leerlingen van de lagere scholen onder in onze geschiedenis. Zo traden Lamoraal van Egmont en zijn entourage voor het voetlicht en vertelden ze op verschillende locaties over het wel en wee dat de brave (?) man heeft meegemaakt in de 16de eeuw.

Voor de cultuurvereniging Davidsfonds is geschiedenis één van de peilers van haar werking. Een analoog project werd in maart 2020 (net voor het begin van de pandemie) met groot succes voor het eerst georganiseerd en het enthousiasme van de deelnemende scholen en kinderen was dermate groot dat men dit project maar al te graag terug wou uitrollen. “Het werd een unieke Week van de Geschiedenis voor onze zesdejaars. Het Davidsfonds hoopt dat aldus een vlammetje aangewakkerd wordt om een levendige interesse te behouden voor dit boeiende vak” aldus meester Bruno en juf Mara van de vrije basisschool Grotenberge.